مشاوره حقوقی رایگان - ماده 248 قانون مدنی

باسلام و آرزوی توفیق
پدری (به موجب اقرارنامه رسمی) ملک 900متر به فرزند خود واگذار می کند. پس از چند سال 100 متر ازآن را به فرزند دوم خود واگذار می کند. یعنی 100 متر معامله فضولی انجام داد.
حال پس از چند ماه، فرزند اول که مالک900متر بود شفاها قبول کرد و به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کرد و برای پدر خود اقرارنامه تنظیم کرد و اقرار واعتراف نمود: سند اقرارنامه مورخ -----که حاکی از تملیک 900متر بود از نظر اینجانب کان لم یکن و هیچگونه ادعایی نسبت به کل ملک ندارم.
با توجه به اینکه ماده 248 تصریح می کند: اجازه مالک نسبت به معامله فضولی حاصل می شود به لفظ یا فعلی که دلالت بر امضاء عقد نماید.
حال ایا معامله فضولی 100متر تنفیذ می شود؟
آیا فرزند اول می تواند ادعا کند و علیه مالک 100متر دعوی مطرح کند؟

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام، تفاوت معامله فضولی ومعامله غیرخیلی به هم نزدیک است،بایددیدبه چه شکلی انتقال داد،دقت کنیدمعامله فضولی این است که شخصی برای دیگری یا با مال دیگری، معامله کند بدون این که نماینده یا مأذون از طرف او باشد،که مبنای حقوقی دارد.
انتقال مال غیر یعنی معامله ای که شخص بدون اذن و اجازه و با معرفی کردن خود به عنوان اصیل در معامله و صرفا به جهت اضرار به غیر و بردن سود مادی اقدام به معامله میکند که به جهت مشهود بودن عنصر سوء نیت از عناصر جرم کلاهبرداری است،حال پدرشماکدام است؟.موفق باشید