مشاوره حقوقی رایگان - ماده 11 آیین دادرسی مدنی

با لحاظ ماده 12 و 13 ق.آ.د.م ماده 11 قانون مدنی شامل چه دعاوی می شود؟
ممنون از پاسخگویی

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،ماده 11 قانون آیین دادرسی مدنی بیانگر تعیین صلاحیت دادگاه هاست . بر این مبنا اصل بر این است که دعوا باید در حوزه قضایی خوانده مطرح شود چرا که خوانده نباید مجبور شود به صرف ادعای خواهان به دادگاهی دور از اقامتگاه خود برود بلکه این وظیفه خواهان است که در محل اقامت خوانده طرح دعوی نماید.حال اگر خوانده در ایران اقامتگاه نداشته باشد در محل سکونت موقت باید اقامه دعوا نمود و اگر در ایران سکونت موقت نداشته باشد دعوا در جایی مطرح می شود که خوانده در آنجا مال غیر منقول دارد و بالاخره اگر خوانده در ایران مال غیرمنقول هم نداشته باشد خواهان باید در‌ دادگاه محل اقامتگاه خود، اقامه دعوا نماید.
تبصره ماده11 قانون آئین دادرسی مدنی حاوی این نکته است که مجتمع و یا ناحیه های قضایی تاثیری در صلاحیت عام دادگاه ها ندارند برای مثال اگر اقامتگاه خوانده در تهرانپارس باشد ، مجتمع قضایی نزدیک به آن مجتمع قضایی باهنر است. حال اگر خواهان دادخواست خود را به هر نحوی در مجتمع قضایی بهشتی در خیابان سمیه ثبت نماید دادگاه بهشتی نمی تواند اعلام نماید که صلاحیت رسیدگی ندارد چرا که تمام دادگاه های شهر تهران نسبت به مناطق داخل شهر تهران صلاحیت عام دارند. هرچند که موقع ثبت دادخواست هر مجتمع قضایی فقط ناحیه قضایی خود را تحت پوشش قرار می دهد،چنانچه به توضیحات بیشتری نیازداریدباموسسه دادراه تماس بگیرید