مشاوره حقوقی رایگان - فریب در ازدواج

سلام. من وقتی با خانومم ازدواج کردم، بعد از نامزدی که تموم شد، عروسی کردیم. بعدش فهمیدم که خانومم ناشنوا هستش و از سمعک استفاده میکنه. الان 4 سال زندگی میکنیم و الان خانومم رفته مهریه اش رو گذاشته اجرا. من رفتم شکایت کردم از دستشون که من رو فریب دادن و به من نگفتن که ناشنوا هستش. میخواستم بدونم الان که شکایت کردم که به من نگفتن به نفع کدوم ما میشه؟ آیا مهریه بهش تعلق میگیره یا نه؟ چون من رو واقعا فریب دادن. ممنون تشکر.

پاسخ ها :

زهرا دادگر

زهرا دادگر :

سلام و عرض ادب
باتحقق نزدیکی زن مستحق تمام مهر می شود لکن از آن جا که پرداخت مهر برای آن بوده که شوهر زنی را فاقد نقص یا واجد صفت کمالی که منظور او بوده بگیرد، پس از فسخ نکاح به علت تدلیس، شوهر می تواند به عنوان خسارت مهری را که به زن داده است پس بگیرد و یااگر نداده است از پرداخت آن خودداری کند.

بعضی در این موردبرای زن کمترین مهر امثال او را قائل شده اند. بعضی دیگر گفته اند: چون نزدیکی واقع شده کمترین چیزی که می تواند مهر قرار گیرد و به عبارت دیگر کمترین چیزی که عنوان مال بر آن صدق می کند به زن داده می شود و بقیه به شوهر بر می گردد. این نظر قولمشهور فقهای امامیه می باشد.