مشاوره حقوقی رایگان - فریب در ازدواج

با سلام.خانم بنده در هنگام عقد و در سند ازدواج مدرک تحصیلی خود را کارشناسی ارشد پرستاری قید کرده و اینکه به من گفتند یازده سال سابقه کار در بیمارستان دارم و بعدا متوجه شدم ک ایشان دیپلم دارند و هیچ جایی مشغول ب کار )کارمند(نیستند و الان برای مهریه از من شکایت کرده اند چون سر این موضوع ب مشکل بر خوردیم و خیلی مشکلات دیگر.میخاستم سوال کنم مهریه ی این خانم را باید بپردازم و اینکه حکم دروغی ک به من گفته اند چیست
خیلی ممنون میشم اگر یک راهنمایی کنید که در دادگاه بتوانم کاری انجام دهم
یا حق

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام نیاز به بررسی جزئیات موضوع است

و طبق قانون حق فسخ نکاح ناشی از تدلیس ، فوری میباشد و باید بلافاصله بعد از اطلاع ، حق فسخ اعمال گردد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود باید دید عقد بران مبنا منعقد شده است یا خیر

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

وقتی که متوجه شدی ایشان کارشناسی ارشد پرستاری ندارد و 11 سال سابقه کار ندارد فورا باید دادخواست فسخ عقد را می دادید والان متاسفانه باید مهریه را پرداخت کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شما می توانید به جهت فریب در ازدواج دادخواست فسخ نکاح بدهید.

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
صرف دروغ مبنی بر دارا بودن مدرک خاص باعث تدلیس در نکاح نمیگردد مگر اینکه عقد بر مبنای تحصیلات و موقعیت شغلی زوجه منعقد گردیده و در این مورد از موارد عدم پرداخت مهریه محسوب نمی شود. در ثانی خیار تدلیس فوری است و به محض اطلاع میبایست نسبت به فسخ نکاح اقدام گردد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

با توجه به اظهارات بله باید پرداخت شود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر داشتن مدرک تحصیلی خاصی شرط شده حق فسخ وجود دارد

الهه یارلو

سرکار خانم الهه یارلو :

درود
فریب در ازدواج بر فرض وجود سایر شرایط مقرر در قانون جرم است و قابل شکایت لکن مهریه دین است و‌موضوع دیگری است.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

پرداخت مهریه ربطی به این چیز ها ندارد باید پرداخت کنید

سارا دولت آباديان

سرکار خانم سارا دولت آباديان :

دادخواست تدریس باید فورا اجرا شود نه اینکه بع از اینکه زوج درخواست مهریه داد شما متوجه فریب در ازدواج شده باشید و قبلا باید این موضوع را مطرح میکردید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

در تدلیس در ازدواج باید به محض اطلاع فسخ را اعمال نمایید
به هر روی مهریه باید پرداخت گردد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

به عنوان فریب در ازدواج امکان شکایت هست.مهریه تعلق میگیرد.اعمال حق فسخ به جهت تدلیس هم بعد از اطلاع فوری است.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله شما مکلف به پرداخت هستید اما تحت شرایطی اگر نکاح فسخ شود، معاف می‌شوید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

فریب در ازدواج نیست شما به جهت شاغل بودن یا مدرک تحصیلی ایشان ازدواج نکردید هیچ جرمی اتفاق نیفتاده است و مهریه و نفقه به ایشان تعلق می‌گیرد مهریه 100 درصد ولی نفقه در صورت اثبات نشوز ایشان تعلق نمی‌گیرد

سید علیرضا سیدی

جناب آقای سید علیرضا سیدی :

مهریه ارتباطی با شغل زوجه ندارد و جزء دیون و بدهی زوج محسوب میشه و زوجه اجباری به شاغل بودن یا کسب درآمد نداره

محمدجواد بابایی

جناب آقای محمدجواد بابایی :

سلام ، این موضوع را صرفنظر از جنبه مجرمانه ، میتوان به عنوان تدلیس در ازدواج تلقی کرد که در صورت اثبات منجر به صدور حکم فسخ نکاح می شود اما تشخیص تأثیر این دروغ و فریب در تحقق ازدواج با قاضی است ، باید توجه کنید که در تدلیس ، صرف دروغ یا پنهان کاری یا فریب مهم نیست بلکه تأثیر آن در تصمیم‌گیری طرف مقابل و تحقق عقد نکاح مهم است که از طرق مختلف باید اثبات شود .
ضمناً تا زمانیکه حکم قطعی به فسخ نکاح صادر نشده ، اصل بر صحت عقد صورت گرفته است بنابراین زوجه نیز مستحق دریافت مهریه می‌باشد.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

بعنوان فریب در امر ازدواج میتوانید شکایت نمایید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیار تدلیس فوری است و به محض اطلاع میبایست نسبت به فسخ نکاح اقدام گردد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. شما می توانید به استنادماده 647 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات از همسرتان به اتهام فریب در ازدواج شکایت نمایید چنانچه پس از رسیدگی و صدور حکم قطعی همسرتان محکوم شد. بعد می توانید دادخواست فسخ نکاح را تقدیم دادگاه خانواده نمایید . البته تشخیص قضات رسیدگی کننده در مورد اتهام فریب ملک عمل است .

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام

پرداخت مهریه باید انجام پذیرد مگه بطرق قانونی فسخ نکاح گردد

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام و احترام
کاربر گرامی چند نکته لازم به ذکر است اولا خیار فسخ فوری است و پس از اطلاع می بایست بلافاصله اقدام به فسخ مینمودید ثانیا طرح شکایت فریب در ازدواج درصورتی که مدت یکسال بیشتر از اطلاع شما گذشته باشد قابل پیگیری نمی باشد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
در صورتی که عقد بر این مبنا واقع شده باشد باید فورا و به محض اطلاع از وقوع تدلیس دادخواست فسخ نکاح را تنظیم نمایید ،
دز خصوص مهریه باید گفت حتی در صورت اثبات وقوع تدلیس و فسخ نکاح در حالتی که رابطه زناشویی فی مابین زوجین وقوع گشته باشد در هر صورت باید مهریه پرداخت گردد

مرتضی مرادیان

جناب آقای مرتضی مرادیان:

سلام شمامیتونی ازخانم شکایت کیفری تدلیس در ازدواج کنی ، درصورت اثبات ودریافت رای قطعی
وبعد ازاینکه فسخ نکاح ایجادشد، اگر زوجه در ازدواج موجب فریب و تدلیس شده باشد، تفاوتی ندارد که نزدیکی میان زوجین رخ دهد یا خیر و به موجب ماده 1101، مهریه به زن تعلق نخواهد گرفت و زوج می‌تواند زیان‌های مادی که متحمل شده است را مطالبه نماید.