مشاوره حقوقی رایگان - تعمیر فاضلاب مشاعات

با سلام.
در یک واحد آپارتمانی زندگی میکنم که طبق نظر کارشناس رسمی، فاضلاب مشاعاتی که از داخل سرویس بهداشتی ما رد می شود و باید از طریق کندن دیوار سرویس بهداشتی ما تعمیر گردد که اینکار باعث تخریب یک دیوار از سرویس ما می شود. ضمنا واحد ما نشتی ندارد و این نشتی از طبقات بالاست.
کاشی های سرویس ما دیگر در بازار پیدا نمیشود چه از نظر ابعاد و چه از نظر رنگ. این تعمیر ناخواسته به ضایع شدن و دو رنگ و دو جنس شدن سرویس بهداشتی واحد من می انجامد. مگر این که دو دیوار دیگر هم مجدد کاشی کاری شوند. با توجه به این که همسایگان راضی به درست کردن اصولی سرویس ما نیستند، من هم اجازه تخریب دیوار سرویس جهت تعمیر را نداده ام تا تکلیف تصمیم برای درست کردن به شکل روز اول دستشویی ما و تحویل آن به شکل روز اول مشخص گردد. آیا در صورت شکایت طبقه پایین به علت نشت فاضلاب، دادگاه میتواند من را مجبور به این کار بدون جبران خسارت کند؟
آیا خواسته من مبنی بر اجازه تخریب و تعمیر از طریق سرویس بهداشتی ما، تنها در صورت درست کردن سرویس بهداشتی به صورت روز اول و مثل حالت قبل از تخریب غیر قانونی است؟ ممکن است دادگاه من را مجبور به این کار کند؟
با تشکر.

پاسخ ها :

مهدي  كارگردوست حقيقي

مهدي كارگردوست حقيقي :

سلام. اول اینکه چون عیب مطروحه مربوط به مشاعات ساختمان است و مشاعات ساختمان هم در مالکیت همه مالکین است لذا مالک طبقه پایین نمی تواند علیه شما به تنهایی طرح دعوی کند و چنین دعوایی استماع نمی شود و دوم نیز به دلیل اینکه اعمال هیچ حقی نمی تواند موجب تضییع شدن حق دیگری شود لذا خواسته شما هم غیر قانونی نیست. و نکته آخر اینکه حتی اگر هم دعوی به لحاظ شکلی بطور صحیح مطرح شود معمولاً دادگاه ها چنین دعاوی را جهت ایجاد صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارجاع می دهند و شما در شورا می توانید به هر نحو که صلاح می دانید با بقیه مالکین سازش و مشکل ساختمان را برطرف کنید. موفق باشید