مشاوره حقوقی رایگان - توقیف خودرو توط همسر فروشنده

با سلام.
در تاریخ آذرماه 1398خودروی هیوندای توسان را از نمایشگاهی در تهران به صورت اجاره به شرط تملیک خریداری کردم. بخشی از ثمن معامله به صورت نقد پرداخت شد. بخشی به عنوان معاوضه با یک خودرو دیگر تهاتر شد و مقرر شد بخشی نیز به صورت اقساط ماهیانه به فروشنده پراخت گردد. فروشنده نیز متعهد شد با پرداخت بخشی از اقساط ماهیانه در فروردین ماه پلاک انتظامی خودرو را به نام اینجانب تعویض پلاک کند. لیکن متاسفانه تار تاریخ 30 تیرماه 1399 از تعویض و انتقال پلاک امتناع می کرد که به ناچار پس از این تاریخ اقدام به طرح دادخواست الزام به فک پلاک و انتقال پلاک خودرو به طرفیت مالک پلاک و فروشنده (صاحب نمایشگاه) در دادگاه حقوقی مطرح کنم. (لازم به توضیح است که مالک پلاک بر علیه فروشنده (صاحب نمایشگاه) شکایت کیفری خیانت در امانت طرح کرده بود که منجر به صدور قرار منع تعقیب و قطعیت آن شده است). پس از طرح دادخواست الزام به فک پلاک، اخیراً طی اجرائیه صادره از اداره پنجم اجرای مهریه اداره ثبت اسناد تهران، و در راستای مطالبه مهریه همسر مالک پلاک خودرو، خودرو که در تصرف و اختیار اینجانب بود توسط زوجه مالک پلاک، توقیف و به پارکینگ منتقل شده است. حال سوال این است که جهت رفع توقیف اینجانب باید به کجا مراجعه کنم؟ چه اقدامی باید انجام بدهم؟ به چه مواد قانونی استناد کنم؟ کدام مرجع نسبت به اعتراض اینجانب به عنوان شخص ثالث صلاحیت دارد؟ آیا با وجود این قرارداد در نهایت خودرو، رفع بازداشت می شود یا خیر؟ ممنون می شوم اگر به قید فوریت و اضطرار پاسخ بفرمائید. ممنون از دادراه.

پاسخ ها :

حسن  ترابی شاندیز

جناب آقای حسن ترابی شاندیز:

با سلام
شما باید اقدامات زیر را در قالب دادخواست حقوقی به عمل آورد:
یک : اثبات وقوع بیع خودرو
دو : الزام خواندگان معامله کننده و مالک سند رسمی آن تنظیم سند رسمی خودرو
سه : ابطال عملیات اجرایی راجع به موضوع مهریه
چهار: تقاضای دستور موقت توقف عملیات اجرایی