مشاوره حقوقی رایگان - معافیت کفالت برای فرزند دوم پسر

باسلام،بنده دارای دو فرزند پسر و یک فرزند دختر هستم، همسرم فوت شده اند. پسر بزرگترم به علت کفالت پسر دیگرم از خدمت سربازی معاف شده و چندسال است تشکیل خانواده و زندگی داده و مستقل شده پسر کوچکترم به سن خدمت سربازی رسیده حال سوال این است که پسرم که به سن سربازی رسیده است میتواند کفالت خواهر کوچکتر که 9سال دارد و یا اینکه کفالت بنده که مادرش میباشم را بر عهده بگیرد و از معافیت کفالت استفاده کند؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

انواع معافیت کفالت
پدر بالای 70سال سن تمام باشد.
تنها فرزند پسر بالای 18 سال از پدری که به تشخیص شورای پزشکی نیازمند به مراقبت و قادر به اداره امور خود نمی باشد نگهداری کند.
تنها فرزند پسر بالای 18 سال که پدرش فوت نموده و نگهداری و مراقبت مادر را به عهده داشته باشد.
تنها برادر تنی که می خواهد سرپرستی خواهری که فاقد پدر، همسر و فرزند پسر سالم باشد را بعهده بگیرد.
تنها برادر سرپرست برادر بزرگ نیازمند مراقب که فاقدپدر ،همسر وفرزند پسر سالم فاقد شغل باشد.
یگانه سرپرست برادر کمتر از 18سال تمام(صغیر)
تنها نوه پسر بالای 18 سال مراقب یا نگهدارنده جد فاقد فرزند که به علت بیماری یا نقص عضو و یا کهولت بنا به تشخیص هیات رسیدگی و با کسب نظر شورای پزشکی نیاز به مراقبت و نگهداری داشته باشد.
یگانه مراقب و نگهدارنده جده فاقد شوهر و فرزند
مشمولی که همسرش فوت نموده و از او دارای فرزند صغیر بوده مادامی که ازدواج مجدد نکرده است و یا همسری دارد که بعد از ازدواج معلول شده و نیازمند مراقبت باشد.
اگر سرباز درحین خدمت فوت کند یکی از فرزندان ذکور وی می تواند از معافیت استفاده نماید و در صورتی که از فرزندان ذکور خانواده حین خدمت فوت نماید یکی از پسران خانواده می تواند ازمعافیت بهره مند شود.
از چند برادر واجد شرایط اعزام به خدمت در صورت اعزام یکی از برادران به خدمت، یکی از برادران می تواند تا اتمام خدمت او از عقب انداختن تاریخ اعزام استفاده نماید