مشاوره حقوقی رایگان - انحصار وراثت

سلام علیکم.
بنده یک عمه ناتنی دارم که مادرش با مادر پدر بنده یکی است اما پدرشان یکی نیست. نام عمه‌ام در شناسنامه مادرش (مادر بزرگ اینجانب) است اما اسم پدر بنده در شناسنامه مادرش (مادر بزرگ اینجانب) نیست. پدر بنده در سال 78 فوت شده اند.
مادر بزرگ اینجانب در سال 40 فوت شده اند و فوت ایشان به صورت ضربتی ثبت شده است.
عمه بنده حدود 85 سال سن دارد از کوچکی ساکن خارج است و اکنون تبعه خارج است و شناسنامه ایرانی ندارد و حدود پانزده سال است که به ایران نیامده است. ولی با توجه به اطلاعات موجود در ثبت احوال، ایشان به صورت ضربتی در سال 62 فوت کرده اند.
برای انحصار وراثت جهت تقسیم ماترک مرحوم (شوهر مادربزگ این جانب که پدر عمه اینجانب نیز می باشد) میخواهم اقدام کنم.
سوال بنده این است که آیا میتوانم نام پدرم را در شناسنامه مادربزرگم اضافه کنم و به چه صورت امکان پذیر است؟
(توضیح اینکه نام مادربزرگ اینجانب (...) در شناسنامه پدرم وجود دارد ولی شماره شناسنامه موجود در آن با شماره شناسنامه شخصی که به طور واقعی مادر بزرگم می باشد و فوت ضربتی خورده است، متفاوت است.
آیا می توانم به دعوی از طرف عمه و مرحوم مادربزرگم یا مرحوم پدرم در تقسیم ماترک میت (پدر عمه ام که شوهر مادربزرگم بوده است) طرح دعوی کنم. تکلیف سهم عمه اینجانب چگونه است؟
آیا بنده میتوانم امین اموال عمه ام باشم. با توجه به اینکه دسترسی به عمه اینجانب و یا آمدن ایشان به ایران امکان پذیر نیست.

با تشکر.

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

با سلام
چون مشخص نکرده اید پدر عمه شما زودتر فوت کرده یا مادربزرگتان ،نمیتوان گفت به پدر شما ارث میرسد یا نه؟
ولی به عمه شما قطعا ارث میرسد.
به طور کلی اسناد سجل احوال که مطابق با واقع ثبت نشده باشند با ارائه مدارک مثبت واقعیت و شهادت شهود قابل اصلاحند.