مشاوره حقوقی رایگان - مدت زمان پاک شدن سوء پیشینه

با سلام.
سال 90 یا 91 به اتفاق دوستانم در یک سفره خونه ما رو گرفتن. مشروب خورده بودن دوستان اما من نخوردم و شرب خمر نشد. اما برای رابطه نامشروع زدند. پنج شنبه بود و وکیل دیر اومد ما رو بازداشتگاه بردن و از ما اثر انگشت گرفتن و پنج شنبه و جمعه و شنبه در بازداشتگاه زیر 18 ساله ها نگه داشتن و زندان نرفتیم. شنبه دادگاه رفتیم و شلاق حکم کردند. چون دانشجو بودیم جزای نقدی 100.هراز تومن نوشتند و پرداخت کردیم..به ما گفتن پرونده نمیشه. سال 97 خواستم در یک شرکت کار کنم برایم سوء سابقه اومد. نمیدونم به ما گفتن نمیشه اما بعد از7 سال هنوز سوء سابقه نوشته شده. چه مدت بعد پاک میشه؟ چجوری پاکش کنم و مطمئن بشم سوء پیشینه ندارم؟ میترسم جایی برم و از من سوء پیشینه بخوان. راهنماییم کنید لطفا. خیلی ممنونم.

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

مدت زمان پاک شدن سابقه کیفری
مدت زمان پاک شدن سابقه کیفری افرادی که مرتکب جرم خاص شده‌اند، با توجه به نوع جرم ارتکابی و نوع مجازاتی که متحمل شده‌اند متفاوت بوده و شامل موارد زیر است:

اگر فردی که به دلیل ارتکاب جرم، محکوم به اعدام و یا حبس ابد شده باشد ولی بنا بر دلایلی (گذشت شاکی، عفو) اجرای مجازات او متوقف شود، از تاریخ توقف اجرای حکم مجازات به مدت هفت سال دارای سوء پیشینه می‌شود و بعد از گذشت هفت سال سابقه‌ کیفری او پاک خواهد شد.
فردی که محکوم به قطع عضو و قصاص عضو (در صورتی که جنایت وارد شده بیش از نصف دیه‌ی مجنی‌علیه باشد)، نفی بلد و حبس درجه‌ چهار شود، بعد از محکومیت و تحمل مجازات در نظر گرفته شده، به مدت سه سال دارای سوءسابقه کیفری شده و پس از آن سابقه کیفری او پاک خواهد شد.
فردی که به شلاق حدی، قصاص عضو (در صورتی که جنایت وارد شده نصف دیه‌ آنکه بر او جنایت رفته یا کمتر از آن باشد) و حبس درجه‌ پنج محکوم شود، پس از مدت دو سال از تحمل مجازات مقرر شده، سابقه‌ کیفری اش پاک خواهد شد.
در همه موارد فوق با گذشت زمان مقرر شده، دیگر فرد مجرم دارای سوءسابقه نخواهد بود و می‌تواند مانند زمان قبل از ارتکاب جرم از حقوق اجتماعی که از آن محروم شده بود، برخوردار شود.

در سایر موارد مجازاتی که برای فرد در نظر گرفته می‌شود، مراتب محکومیت در پیشینه‌ کیفری محکوم درج می‌شود اما در گواهی عدم سوءپیشینه‌ای که برای او صادر می‌شود درج نخواهد شد.