مشاوره حقوقی رایگان - ابطال مبایعه نامه خودرو

سلام. تاجر به حکم دادگاه ورشکسته اعلام شده و تاریخ توقف رو 10 سال پیش زدن. بعد از تاریخ توقف و قبل از حکم ورشکستگی یک اتومبیل تاجر به قیمت عادله روز فروخته و چندین بار خرید و فروش شده تا به من رسیده. الان بعد از 10 سال و در پی تورم و بالا رفتن قیمت اتومبیل، تاجر درخواست ابطال مبایعه نامه و ابطال سند خودرو که در تصرف من هست را از طریق مدیر تصفیه نموده. راهکار برای رد دعوی خواهان چیه؟ از راهنمایی و ارشاد شما بسیار سپاسگزارم.

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ عنایت بفرمایید که تنها برخی از معاملات تاجربعد از تاریخ توقف و قبل از صدورحکم ورشکستگی؛ باطل و بلااثر خواهد بود.از آنجا که معامله خودرو بصورت عقد صلح محاباتی و هبه یا نقل و انتقال بلاعوض انجام نشده و در قالب عقد بیع ثمن قراردادی پرداخته شده است و به نظر مشمول دیگر بندهای ماده 423 قانون تجارت نیز نمی گردد، قابل ابطال از سوی مدیر تصفیه نباشد.چنانچه در دادگاه ثابت شود معامله انجام شده صوری یا مسبوق به تبانی بوده است، در این فرض معامله خود به خود باطل و عین و منافع مالی که موضوع معامله بوده مسترد می گردد. بهرروی می بایست مطابق با ماده 423 قانون تجارت از خود دفاع نمایید. بهتر است از حضور یک وکیل در پرونده بهره مند گردید.