مشاوره حقوقی رایگان - استرداد جهیزیه

سلام...وقت بخیر
همسر بنده از طریق شورای حل اختلاف دادخواست استرداد جهیزیه خود را داده است که این موضوع طی ابلاغیه ای که برای بنده صادر شد و باید در تاریخ معین در حل اختلاف حضور پیدا کنم قرار است بررسی شود.... اما سیاهه ای که به پیوست این دادخواست به بنده ابلاغ شده است سیاهه ای نیست که بنده امضا کرده بودم. بلکه همسر بنده در یک برگه ساده صورت کاملی از جهیزیه خودش و حتی وسایلی که بنده قبل از ازدواج یا در زندگی مشترک خریده بودم را نوشته است و زیر این برگه را چند خانم که خواهر و فامیل خودش هستن را امضا کرده اند و به نوعی به صورت استشهاد است و اصلا امضای بنده یا خانواده بنده در این برگه نیست. و این سیاهه ای نیست که بنده امضا کرده بودم. چرا که سیاهه اصلی فقط مربوط به اجناسی بود که همسرم خریداری کرده بودند و خیلی جزئی بود که همسرم آن را ارائه نکرده است....
حال سوال بنده این است که 1.آیا استشهادی که همسرم به عنوان سیاهه ارائه کرده و امضای بنده و خانواده بنده در آن نیست از نظر شورای حل اختلاف اعتبار قانونی دارد؟
2.آیا همسرم میتواند قبل از جلسه بررسی در حل اختلاف، با حکم موقت و به استناد این سیاهه ساختگی وسایل را از منزل خارج کند یا اینکه باید بعد بررسی اینکار انجام شود؟؟؟
3.آیا وسایلی که در طول زندگی خریداری میشود و به منزل اضافه میشود جزو جهیزیه زن است که همسر بنده این وسایل را در سیاهه ساختگی گنجانده است؟
4.بنده در جلسه رسیدگی چه دفاعیاتی باید کنم و آیا اگر سیاهه را قبول نکنم دادگاه هم این سیاهه را قبول نمیکند.

پاسخ ها :

فرزانه آذربیک

سرکار خانم فرزانه آذربیک :

با سلام 1_صحت وارزش استشهاد منوط به تشخیص مقام رسیدگی کننده دارد2_بله با واریز خسارت احتمالی3_متعلق به کسی است که ان را خریده وپول ان را پرداخت نموده