مشاوره حقوقی رایگان - تبدیل یا تعلیق مجازات تبعید

با سلام. به جرم رابطه نامشروع به 99 ضربه شلاق و 18 ماه تبعید محکوم شدم و 6 ماه از محکومیت را گذراندم. و ادامه گذراندن تبعید با توجه به شرایط و مکان و بیماری ام کاملا غیر ممکن است. از طرفی نمیخواهم خلاف قانون فرار از منطقه کنم. عاجزانه تقاضای راهنمایی دارم. سپاسگزارم

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

تبعید به عنوان حد مانند سایر حدود است و قابل تبدیل به جزای نقدی یا حبس نیست و ماده 20 قانون مجازات اسلامی همانطور که از صدر و سیاق عبارت آن مستفاد می‏‌شود در ارتباط با ماده 19 همان قانون و خاص مجازاتهای تعزیری و بازدارنده است. بنابراین اجرای حکم به تبعید به عنوان حد با نیروی انتظامی است و اگر محکوم‌علیه طوعا آن را اجرا نکند با زور اجرا خواهد شد و مرجع یاد شده باید مراقبت کند که محکوم‌علیه از تبعیدگاه خارج نشود و اگر خارج شد او را به همان محل بازگرداند و زندانی کردن این‌گونه افراد که محکومیت به حبس ندارند، فاقد مجوز قانونی است.
به جهت اینکه مجازات شما مادون حد است مشمول شرایط حدی است و قابل تخفیف تبدیل یا تعلیق نیست