مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت چک

با سلام و احترام.
من چکی رو در تاریخ 1390/01/24 به تاریخ چک 1390/03/25 به مبلغ چهار میلیون تومان، جهت انجام کاری به کسی دادم. البته در مقابل چکی به همان تاریخ و مبلغ گرفتم. بعد از اتمام کار، چند بار قرار شد چک ها رو معاوضه کنیم که متاسفانه به دلیل بیماری من ( پرونده موجود ) و وقفه خدمتی ام نشد. ولی همون موقع قرار گذاشتیم که چک ها به رسم امانت پیش هم بمونه. من بعد از مراجعه به خدمت در سال 93 چند بار تماس گرفتم موفق به ارتباط با ایشان نشدم و البته مطمئن بودم که چک به عنوان امانت نزد ایشان میمونه. تا این که چند روز پیش به تاریخ 1399/08/06 شرکتی که در واقع همون شرخر قانونی است چک من رو مطالبه وجه کرده. بعد از دریافت پیوست های دادخواست متوجه شدم که تاریخ چک قلم خورده و با جعل خط و امضای من در ظهر چک تاریخ به 1390/12/25 تغییر یافته است و به یک خانم انتقال یافته.
جالب این ست که در همون تاریخ جعل شده هم به بانک مراجعه نشده و قریب به چهار سال بعد یعنی تاریخ 1394/02/20 چک به بانک رفته و برگشت خورده و از اون جایی که من نه برای تعویض دسته چک و یا دسته چک جدید به بانک مراجعه نداشته ام و هیچ اطلاعی از طرف بانک و یا دارنده چک به من داده نشده من تازه در تاریخ 1399/08/06 یعنی مطالبه وجه، متوجه این موضوع شده ام.
با توجه به این که شخصی که من چک رو بهش دادم با خیانت در امانت و جعل چک اون رو در اختیار دیگری گذاشته، من میتونم این ادعا رو مطرح کنم؟ اگر در استکتاب اثبات بشه، میتونم شکایت کنم؟
ثانیا با گذشت بیش از پنج سال از تاریخ گواهی عدم پرداخت بانک، آیا چک از سند تجاری به سند عادی تبدیل شده و به فرض بر ذمه بودن من خسارت تاخیر تادیه از تاریخ دادخواست محاسبه میشود؟
ممنونم.

پاسخ ها :

راضیه مصطفوی

سرکار خانم راضیه مصطفوی :

سلام در جلسه رسیدگی مسیله قلم خوردگی و تغییر در مندرجات چک (جعل) را مطرح نمایید تا موضوع به کارشناسی خط ارجاع گردد اگر ادله ای مبنی بر امانی بودن چک در اختیار دارید حتما ارایه کنید بهتر بود قبل از دادخواست مطالبه اظهارنامه ای جهت استرداد لاشه چک برای طرف مقابل خود ارسال مینمودید.