مشاوره حقوقی رایگان - اثبات مالکیت

با سلام.
ملکی موروثی داریم که تمام خواهر و برادرانم به جز من و یکی از برادرانم، سهمشان را فروختند. یکی از برادرانم که 30 سال پیش سهم خود را گرفته بود، 10 سال پیش سهم من و برادرم را طی قولنامه عادی به شخصی فروخت و شورای اسلامی هم مهر کرد. ما مالکیت شخص را از همان اول نپذیرفته و اقدام به دیوارکشی کردیم. در نتیجه خریدار علیه فروشنده درخواست استرداد وجه داد ولی به دلیل این که نتوانست دفاع درست داشته باشد و فروشنده شاهد ارائه داده بود که ملک موروثی نیست، خواسته خریدار رد شد. خریدار علیه ما شکایت تصرف عدوانی نمود که قاضی حکم داد که چون خریدار خود اعتراف کرده از اول گفته اند که ملک موروثی است و علیه خریدار هم استرداد وجه داده و ملک هم سند ندارد مالکیتش غیرمحرز است و شکایتش رو رد کرد.
حال خریدار درخواست اثبات مالکیت داده است.

با توجه به این که ملک سند ندارد ولی تمامی همسایگان مجاورشان سند دارند، آیا دعوای اثبات مالکیت قابل استماع است؟ طبق چه ماده ای؟

مهر شورای اسلامی دارای اعتبار هست؟ البته شورا در پایین مهر نوشته امضای گواهان مورد تایید است. آیا به معنی تایید قولنامه است یا صرفا تایید صحت امضا؟

ما نامه تحریر ترکه داریم که در آن اهالی محل شهادت داده اند که ملک موروثی است. استشهادیه محلی تمام وراث و شاهدان هم مبنی بر موروثی بودن زمین و نداشتن حقی از فروشنده از زمین را داریم. سابقه ی کیفری تصرفات عدوانی املاک دیگر توسط فروشنده هم هست. شهادت شخصی که 30 سال پیش سهم الارث فروشنده را خریده و حکم رد شدن تصرف عدوانی خریدار علیه ما نیز موجود هست.

آیا دلایل بالا برای نقض اثبات مالکیت خریدار کافی است؟
پیشاپیش ممنون از پاسختون.

پاسخ ها :

جهانگیر علی خانیان

جناب آقای جهانگیر علی خانیان :

سلام.
ابتدا شما اگه ادعا دارید که اون ملک موروثی هست و چندین نفر مالک هست و ایشون هم اصلا حقی ندارن در اون زمین ولی فروحتن.. شما یک برگه از اون قولنامه که مابین برادرتون و شخص خریدار هست رو به دست بیارید و دادخواست بطلان معامله به استناد مستحق للغیر بودن زمین به دادگاه بدید البته باید دلیل بر مالکیت خودتون راجع به زمین مذکور داشته باشید حالا میتونه شاهد باشه یا شخصی که چند سال پیش سهم برادرتون رو خریده.همین دادخواست رو میتونید متقابلا در دادگاهی که خریدار دادخواست اثبات مالکیت داده به عنوان دعوای متقابل مطرح کنید.
از طرف دیگه در دادسرا هم میتونید شکایت کیفری به اتهام فروش مال غیر علیه برادرتون بدید.
امضای شورای اسلامی هم تا زمانی که شما زیر قولنامه رو امضا نکنید تاثیری در قولنامه طرفین نداره.
بله دلایل برای نقض اثبات مالکیت خریدار هست.