مشاوره حقوقی رایگان - حق السعی کارگر

سلام بر شما عزیزان. من دو تا قرارداد شش ماهه با یک کارفرما امضا کردم. 6 ماه اولی دستنویس بود بدون بیمه یا هر چیز دیگر و 6 ماه دوم هم بدون بیمه یا هر چیز دیگر. ولی کارفرما از من امضا گرفت که حق السعی رو پرداخت کرده. یعنی در متن قرارداد بود که مبلغ حقوق با حق السعی محاسبه شده است. آیا این حق السعی شامل عیدی و سنوات میشه یا نه؟ برای 6 ماه اولی هم میتونم پیگیر بشم که حق خودم رو بگیرم؟
عیدی و سنوات پرستار بیمار در منزل چطوری محاسبه میشه و مبلغش چقدر هستش؟ لطفا راهنمایی کنید. با تشکر از همه ی قانون دان های عزیز.

پاسخ ها :

مجيد  مصلحي نجف آبادي

جناب آقای مجيد مصلحي نجف آبادي :

رأی وحدت رویه 17-20 مورخ 1397/1/21(برگ تسویه حساب کارفرما با کارگر بدون سند پرداخت، کافی نیست) طابق ماده 37 قانون کار، پرداخت مزد به صورت روزانه یا ساعتی یا ماهانه تعیین شده است و به وجه نقد رایج کشور یا با تراضی طرفین به وسیله چک از سوی کارفرما به کارگر پرداخت خواهد شد. ضرورت وجود اسناد پرداخت منطبق با صور ساعتی، روزانه و یا ماهانه اقتضاء می‌کند که کارفرما نحوه پرداخت مزد و حقوق و اسناد آن را در اختیار داشته باشد و صرف اینکه کارگر با تنظیم یادداشتی اعلام کند که مزد و حقوق مربوط را دریافت کـرده بدون اینکه کارفرما اسناد مالی ناظر بـر نحوه پرداخت را ارائه کند موجد یقین بر پرداخت مزد و حقوق کارگر نخواهد بود. از این رو در هر مورد که کارفرما مدعی پرداخت مزد و حقوق و مزایا به کارگر است و سندی منتسب به کارگر ارائه می کند که وی مزد و حقوق خود را دریافت کرده ارائه اسناد مثبته پرداخت این مزد و حقوق الزامی است
(رای وحدت رویه از منابع علم حقوقه ) و میبایست همانند قانون به آن عمل و ترتیب اثر بدهند.