مشاوره حقوقی رایگان - لطفا کمک کنید

سلام به همه وکلای بزرگواری که باصبر و تامل جوابگوی همه هستند من این سوالمو چندبار به چند شیوه پرسیدم ولی جوابی که قانعم کنه نگرفتم ممنون میشم کمک کنید چون واقعا به کمک نیاز دارم .. یه سوال داشتم من سال93 بخاطر نزاع دسته جمعی که البته نقشی دراین نزاع نداشتم شش ماه حبس و 20میلیون تومان دیه دادم با توجه به اینکه دارای مدرک کارشناسی هستم خواستم بدونم میتونم توی ادارات دولتی استخدام بشم یکبار برای شرکت خصوصی سوءپیشینمو گرفتم توی سوء پیشینه نوشته بود فاقد سابقه کیفری موثر. حال سه تا سوال داشتم خدمتتون 1. با توجه به متن این جمله اگه سوء پیشینمو (فاقد سابقه کیفری موثر) برای اداره دولتی ببرم آیا با استخدام من مخالفت نمیکنن؟ 2.قید کلمه (موثر) در سوء پیشینه من به چه خاطر است با توجه به اینکه سابقه من غیرموثر است و باید گواهی عدم سابقه کیفری صادر شود پس چرا کلمه موثر در آن درج شده است 3. این کلمه موثر تا چه مدت در سوء پیشینه من هست. خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید ... ممنون از سایت خوبتون

پاسخ ها :

شهریار ربیعی

جناب آقای شهریار ربیعی :

با سلام دوست عزیز شما فاقد سو پیشینه هستید منظور از سو پیشینه همان سو پیشینه موثر است که در بین مردم عدم سو پیشینه گفته میشود در تمامی گواهیهای صادره برای افراد همین جمله فاقد سو پیشینه موثر قید میگردد لذا شما هیچ مشکلی ندارید

پرسشگر :

حواله رفع اثر از محكوميت هاي كيفري در حالي از زبان سخنگوي كميسيون قضايي مجلس به يك ماه بعد داده مي شود كه در مركز مراقبت هاي پس از خروج از زندان به گفته رئيس اش جوي ديگر حاكم است.
حميدرضا خرمگاه كه چندي پيش در گفت وگو با جام جم از دغدغه هايش براي محكومان آزاد شده و قانوني بلاتكليف كه مانع از صدور گواهي عدم سوءپيشينه براي آنها مي شود، حرف مي زد اين بار در گفت وگو با جام جم از جلساتش با مسئولان قوه قضاييه سخن گفت كه طي آن نه تنها مقدمات صدور اين گواهي ها فراهم شده، بلكه صدور اين گواهي ها به امري رايج در مركز مراقبت هاي پس از خروج تبديل شده است.
خرمگاه مي گويد: اكنون هر محكومي كه مجازات حبس را پشت سر گذاشته و پس از آزادي، مدت مقرر در قانون را نيز رعايت كرده و در اين مدت نيز مرتكب جرم تازه اي نشده، مي تواند با مراجعه به معاون دادستان در امور پيشگيري از جرم، تقاضاي گواهي عدم سوءپيشينه كند كه در آن بر نبود «سابقه موثر كيفري» براي فرد تاكيد مي شود.
البته خرمگاه هميشه با آمدن واژه «موثر» در گواهي ها مشكل داشت، چون به زعم او اگر كارفرمايي تيزبين و باهوش باشد، بخوبي درمي يابد كه آمدن واژه موثر در كنار سابقه كيفري به اين معناست كه فرد مورد نظر به هر حال سابقه كيفري داشته هر چند كه اين سابقه مربوط به جرايم موثر نبوده است.
اما آن طور كه محمدعلي اسفناني، سخنگوي كميسيون قضايي مجلس مي گويد، اين مشكل نيز در قانون جديد مجازات اسلامي رفع شده و ديگر واژه «موثر» در گواهي ها قيد نمي شود. براي همين است كه مي توان نتيجه گرفت قانون جديد مجازات اسلامي مي تواند گره گشا باشد به شرط آن كه هر چه زودتر در شوراي نگهبان تصويب شود، زودتر به دست قوه مجريه برسد، زودتر براي اجرا ابلاغ شود و بدون آن كه بر سر راهش مانعي تراشيده شود، اجرا شود.(( البته مثل اینکه هنوزاجراش نکردن که ازقیدکلمه موثر خودداری کنن))

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

سلام مواد 25 و 26 قانون مجازات اسلامی را مطالعه کنید دقیقا متوجه میشوید