مشاوره حقوقی رایگان - اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام

سلام. اصل 112 از دو نوع عضو برای مجمع نام میبرد (ثابت و متغیر ) از سوی دیگر میدانیم که برخی اعضا شخصیت حقوقی هستند مثل سران سه قوه و فقهای شورای نگهبان و برخی شخصیت حقیقی می باشند مثل اقای میرسلیم و عارف و...سوال اینجا هست که منظور از عضو ثابت چیست؟ آیا اعضای ثابت همان اعضای حقوقی هستند یا همه کسانی که در حکم رهبری آمده اند عضو ثابت محسوب می شوند؟ در این صورت عضو متغییر کدام است؟ آیا اگر شخصی به منصب حقوقی مثل ریاست قوه یا عضو فقیه شورای نگهبان منصوب شد، خود به خود عضو مجمع هم خواهد شد یا حکوم انتصاب خاص و جداگانه میخواهد؟ آیا جابجایی که اخیرا در شورای نگهبان صورت گرفت منجر به جایگزینی اقای احمد خاتمی به جای اقای یزدی در مجمع خواهد شد .؟
ضمن آن که میدانیم اعضای ثابت مجمع، عضو شورای بازنگری هم هستند. سپاسگزارم.

پاسخ ها :

مهدی سلطانی

مهدی سلطانی :

استان :

ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام متشکل از دو دسته افراد حقیقی و حقوقی است ؛ شخصیت های حقوقی عبارتند از روسای قوای سه گانه و فقهای شورای نگهبان و وزیر یا ریس دستگاه مربوطه(که موضوع جلسه به او مربوط است)
و شخصیت های حقیقی عبارتند از : 22نفر از فقها و دیگر صاحب نظران مسایل اقتصادی , سیاسی , اجتماعی , فرهنگی و..که برای یک دوره 5 ساله توسط رهبر معظم انقلاب انتخاب شده اند.