مشاوره حقوقی رایگان - بیمه بیکاری

سلام من دو سال سابقه بیمه در یک کارگاه دارم یکبار برای من در تاریخ 5/1 و یکبار هم در تاریخ 7/1 ترک کار رد شده یعنی یک ماه که برج 6 بود رو برام بیمه رد نکردن الان تامین اجتماعی میگه بدلیل اینکه ترک کار قبل از بیکاری اتفاق افتاده که من متوجه منظورشون نمیشم به شما بیمه بیکاری تعلق نمیگیره ؛ الان آیا درست میگن ؟ جایی برای شکایت هست از تامین اجتماعی ؟

پاسخ ها :

محمد حسن  عليزادگان مقدم

محمد حسن عليزادگان مقدم :

استان :

سلام
چون کارگاه یکی بوده وقتی یکبارترک کارزدشمابایدبیمه بیکاری ثبت نام می کردی مرتبه دوم که مشغول می شدی بیمه ات راردنمی کرد بدلیل اینکه این عمل برگشت مجددبه کارمحسوب می شودومجدداسابقه شماجدیدمحسوب می گرددقیلاجدول وشرایط استفاده ازبیمه بیکاری رادرسابقه پاسخ هاگذاشتم ببینیدیابه سایت وزارت رفاه وتامین اجتناعی بیمه بیکاری مراجعه تاشریط جدیدرا ملاحظه کنید

ضیافت فرخشاهی

سرکار خانم ضیافت فرخشاهی:

هر کارگری که سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی ماهانه را بر اساس لیست کارفرما (بیمه اجباری) داشته باشد، میتواند براساس میزان سابقه و مبلغ پرداختی، از مزایای بیمه بیکاری استفاده کند. بیمه بیکاری تامین اجتماعی به افرادی تعلق می گیرد که بدون میل و اراده خود و به دلیل تغییر در ساختار کارگاه اقتصادی مربوط، بیکار شده باشند. بنابراین کارگری که به میل خود کار را ترک کند، از این مزایا بهره مند نمی شود.

بیمه بیکاری یک حق برای کارگران در قالب قانون کار بوده و مجردان به مدت 36 ماه و متاهلان به مدت 50 ماه می توانند بیمه بیکاری دریافت کنند. هر میزان سابقه پرداخت حق بیمه شما به تامین اجتماعی بیشتر باشد، مبلغ دریافتی بیمه بیکاری تامین اجتماعی و دریافت سقف ماهانه، افزایش خواهد یافت. در اصل، غیر ارادی بودن بیکاری ملاک اصلی برخورداری از حمایت های بیمه بیکاری است و کسی خودش کارش را ترک کند، شرایط دریافت بیمه بیکاری تامین اجتماعی را نخواهد داشت. تشخیص ارادی و غیر ارادی بودی بیکاری بیمه شدگان بر عهده کمیته ای متشکل از نمایندگان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی است و شعب تامین اجتماعی بر اساس معرفی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در خصوص برقراری مقرری بیمه بیکاری برای بیمه شدگان تامین اجتماعی اقدام می کنند.