مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

سلام، وقت بخیر.
سال 96 صاحب فروشگاهی بابت خرید لوازم، چک همسرش را داد که موجودی نداشت و برگشت زدیم. متاسفانه فرد فروشگاه را جمع کرده بود و به شهر دیگری رفت که پیدایش نکردم. بعد از 3 سال شخص را پیدا کرده و موضوع را گفته که گفتند برو شکایت کن منتظرتان هستیم. از آن جایی که فاصله مکانی وجود دارد، به خاطر کرونا چطور میتوانم از شهر خودم اقدام کنم؟
در ضمن خوانده در یک استان، بانک برگشتی در استان دیگر. بانک صادر کننده چک در جایی دیگر است و امکان رفتن در هیچ کدام را ندارم. لطفا راهنمایی فرمایید. تشکر.

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

در یکی از سه محل زیر میتوانید اقامه دعوی کنید:1-محل برگشت زدن
2-محل اقامت خوانده،که اگر ثبت نام ثنا نداشته باشد میتوانید آدرس اعلامی به بانک را در نظر بگیرید.
3-اگر برای موضوع چک قرارداد داشته باشید،در محل تنظیم قراردادهم میتوانید اقدام کنید.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

برای پیگیری حقوقی چک باید به دادگاه حقوقی مراجعه کرد . دادگاه حقوقی صالح برای مطالبه چک ، در رای وحدت روبه دیوان عالی کشور مشخص شده است . طبق رای شماره 688 مورخ 23/3/85 ، دادگاه صالح برای مطالبه چک حقوقی ، می تواند یکی از دادگاه های زیر باشد :

1- دادگاه محل اقامت خوانده

2- دادگاه محل صدور چک

3- دادگاه محل برگشت خوردن چک

بنابراین برای مطالبه چک به شیوه حقوقی می توان به هر یک از دادگاه های نام برده شده در بالا مراجعه کرد . البته به شرطی که مبلغ چک بیشتر از 20 میلیون ریال باشد . در صورتی که مبلغ چک کمتر از این میزان باشد باید به شورای حل اختلاف صالح برای مطالبه چک ، مراجعه نمایید مگر قراردادی داشته باشید و محل معامله شهر شما باشد