مشاوره حقوقی رایگان - سرقت از ملک اجاره ای

سلام و خدا قوت.
حدودا سه ماه پیش از خانه ما و مستاجر ما ( تازه عروس و داماد هستن ) که باهم در یک ساختمون راه جدا زندگی میکنیم سرقت شده (بین ورودی راه پله خانه مستاجر یک درب به خانه ما راه دارد).
اول این که سرقت زمانی انجام شده که مستاجر به مدت 5 روز در خانه حضور نداشت و با کارشناسی پلیس دروازه طرف مستاجر قفل هم نبوده، همون شب هم ما به مدت چند ساعت جایی دعوت بودیم وقتی برگشتیم خانه سرقت شده بود و با مستاجر تماس گرفتیم اومدند.
دزد ها از دروازه مستاجر وارد خونه اون ها شدند طلا ها، لپ تاپ و... رو دزدین و در آخر از درب خونه ما که طرف اون ها بود هم وارد شدند و فقط لپ تاپ ما رو دزدیدند. ( از دروازه ما وارد نشدند حتی درب ورودی خانه ما قفل بود و وقتی داخل خونه شدیم فهمیدیم دزد زده)
حالا به ما خسارت های زیادی به خاطر شکست درب ها و... وارد شده
که ما درب ورودی خود و مستاجر را تعمیر کردیم اما بعد ها مستاجر خواستار شد که درب امنیت نداره و عوض کنین و حفاظ بزنید.
درحالی که در قولنامه ثبت شده که هر گونه خسارتی در زمان اجاره بر عهده مستاجر هست. حالا که ما درب رو به خواسته خود مستاجر عوض کردیم ( فقط درب رو عوض کردیم حفاظ نزدیم ) به مستاجر میگیم باید حداقل بخشی از هزینه رو متحمل بشه قبول نمیکنه و میگه وظیفه شما هست.
آیا با وجود تفریطی که به دلیل خالی گذاشتن خونه به مدت چند روز از طرف مستاجر شده و طبق قولنامه ای که ذکر شده و همچنین درخواست از طرف مستاجر پرداخت خسارت درب که در اختیار مستاجر بوده بر عهده ما که مالک هستیم هست؟
پیشاپیش ممنون از پاسخگوییتون.

پاسخ ها :

مريم  پارسايي

مريم پارسايي :

درود، خیر هزینه ی تعویض وای من سازی درب به عهده ی شما هست، مگر اینکه مستاجر باعث ورود خسارت یا خرابی شده باشه که در وضعیت فعلی شما ایشان بی تقصیر می باشند و عدم حضور ایشان در منزل علت سرقت نبوده