مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت سنوات و بیمه

با سلام. من شش ماه در شرکتی مشغول به کار بودم. قراردادی امضا کردم که مبلغی توافقی بیشتر از وزارت کار بود ( سه میلیون و دویست ) چون سمت مدیریت داشتم و مبلغ 10 میلیون سفته دادم.
در این قرارداد نوشته شده طبق قانون 10 مدنی تمامی حق و حقوق را از خود سلب میکنم و فقط مبلغ توافق شده را دریافت میکنم و من چون اولین قراردادی بود که امضا میکردم و کارفرما هم به صورت شفاهی به من گفته بود تمامی حق و حقوق طبق وزارت کار است. متوجه معنی این بند نشدم و برداشت دیگری کردم و امضا کردم.
در روز آخر به من گفتند سنوات نداری ولی چون زحمت کشیدی عیدی میدم. من هم از شرکت رفتم و حقوق دو ماه من دست ایشان مانده بود.
ولی هنوز هم بعد از این که من یک ماه هست که بیرون آمدم حقوق من رو ندادند و پاسخگو نبودن. حضوری مراجعه کردم و فعلا پرداخت رو به هفته بعد موکول کردند.
و گفتند هفته بعد که اومدی تسویه میکنیم ولی عیدی نمیدم. من هم پیگیری کردم گفت 800 تومان به مبلغ بابت عیدی اضافه میکنم. یک مبلغ دل به خواهی.
در ضمن چون 5 ماه بیمه من رو رد کردند طبق حسابی که کردند مبلغ 850 تومان از اصل حقوق من کم کردند برای کسر حق بیمه.
همچنین داستان یکی از کارمندان قبلیشون که برای گرفتن حقش شکایت کرده بود برای من تعریف کردند که سفته اش رو اجرا گذاشتن.
یعنی یک جورایی غیر مستقیم به من گفتن شکایت نکن ضرر میکنی.
حالا سوال من این هست اولا تکلیف این تاخیر هفتاد روزه در پرداخت حقوق چی میشه؟
دوما من حق سنوات رو با امضا اون قرارداد از خودم سلب کردم؟
اگه در قرارداد عبارت فقط مبلغ فوق الذکر نوشته شده پس چرا حق بیمه رو کم میکنه؟
آیا عیدی هر مبلغی بخواد میتونه بده؟

پاسخ ها :

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

بابت تاخیر باید به دادگاه دادخواست تاخیر بدهید ولی برای حق بیمه نمیتواند کسر کند و حق سنوات رو نمیتوانید سلب کنبد و اگر بکنبد قابلیت اجرایی ندارد و قانون کار امری است و عیدی هم باید مظابق مصوبه باشد نه کمتر