مشاوره حقوقی رایگان - نحوه تقسیم هزینه مشاعات در آپارتمان

سلام. ما ساکن یک آپارتمان شش طبقه ده واحدی هستیم با متراژ های متفاوت.
نحوه تقسیم مخارج ساختمان بین واحد ها بر چه اساسی هست؟ چون ما تا به حال آپارتمان نشین نبودیم. از طرفی از اول ساخت این آپارتمان حدود پنج سال، هزینه ها به صورت مساوی تقسیم میشده و اغلب جزئی بوده مثل هزینه شارژ و نگهداری آسانسور و ...
اما الان قرار هست یک سری تغییرات بزرگتر اعمال بشه. به علت استفاده از مصالح نامرغوب کف پارکینگ قراره تعویض بشه، که هزینه بالایی بین سی تا چهل میلیون رو شامل میشه.
میخوام بدونم این هزینه به صورت مساوی تقسیم میشه یا میتونیم درخواست بدیم بر اساس متراژ هر مالک محاسبه بشه؟

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

با سلام. توجه شما را به ماده 4 قانون تملک آپارتمانها جلب میکنم.
ماده 4 - حقوق و تعهدات و همچنین سهم هر یک از مالکان قسمت های اختصاصی از مخارج قسمت های مشترک متناسب است با نسبت مساحت قسمت اختصاصی به مجموع مساحت قسمت های اختصاصی تمام ساختمان به جز هزینه هائی که به دلیل عدم ارتباط با مساحت زیربنا به نحو مساوی تقسیم خواهد شد و یااینکه مالکان ترتیب دیگری را برای تقسیم حقوق تعهدات و مخارج پیش بینی کرده باشند. پرداخت هزینه های مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار گیرد یا نگیرد الزامی است.
تبصره 1 - مدیران مجموعه با رعایت مفاد این قانون، میزان سهم هریک از مالکان یا استفاده کنندگان را تعیین می کند.
تبصره 2 - در صورت موافقت مالکانی که دارای اکثریت مساحت زیربنای اختصاصی ساختمان می باشند هزینه های مشترک براساس نرخ معینی که به تصویب مجمع عمومی ساختمان می رسد، حسب زیربنای اختصاصی هر واحد، محاسبه می شود.
تبصره 3 - چنانچه چگونگی استقرار حیاط ساختمان یا بالکن یا تراس مجموعه به گونه ای باشد که تنها از یک یا چند واحدمسکونی، امکان دسترسی به آن باشد، هزینه حفظ و نگهداری آن قسمت به عهده استفاده کننده یا استفاده کنندگان است.

خلیل فرهمندپور

خلیل فرهمندپور :

استان :

در صورتی که مالکین ترتیبی برای پرداخت هزینه ها داشته باشند همانطور وگرنه نسبت مساحت اختصاصی به مجموع مساحت اختصاصی کل ساختمان