مشاوره حقوقی رایگان - مالیات بر ملک فروخته شده پدرمرحوممان

سلام
چهارماه پیش پدرم بعلت بدهکاری دوتا از پسران و مستاجر بودن دوتای دیگر و نیاز داشتن به پول جهت تامین مسکن جدید برای خودش و مادرم. ملک شخصی خود را با کاربری مسکونی و تجاری فروخت و در بنگاه مهر و امضا کرد و چون خریدار در مقابل خرید ملک مسکونی چهار طبقه را داده بود و دوتا از سند اپارتمان ها در رهن بانک بود. زمان ثبت سند را به اخر ابان توافق کردند. از انجا که از معامله ملک فقط پولی بدست پدرم رسید که تونست سهم یکی از برادرام را بده و بقیه یه اپارتمان داد و فقط پولی موند که گذاشته بود برای سند و شهرداری و غیره. و فقط نفری ده میلیون تومن همون تیرماه داد که خرج زندگیمان شد. متاسفانه با اوج گیری کرونا پدرم اخر مهرماه فوت شدن. حالا که میخوایم سند خریدارو بزنیم بجز نقل و انتقال ، دارایی مالیات سهم الارث میخواد از معامله فوق که پرداختش از طرف ما امکان پذیر نیست و از ان طرف ملک خوب پدری را از دست دادیم مفت از این طرفم نمیتوانیم پول مالیات ناحق بدهیم و بدبختی اینجاست که سهم یکی از برادرامونم که سیصدمیلیون بوده ، هنوز پرداخت نشده و خریدار چک اونو پاس نمیکنه و میگه باید سند بزنید بعد چکو پاس کنم. حالا شما بگید ما چکار کنیم بابامون خودش ملکشو فروخته و قولنامه کرده و تو اوقاف هم سند زده و فقط مونده سند اصلی که بخاطر اماده نبودن سندهای خریدار و کمبود نقدینگی ایشان به چهار ماه بعد موکول شده ، ما چه کنیم و راه چاره چیست ؟

پاسخ ها :

مرجان  فيروزبخت

سرکار خانم مرجان فيروزبخت :

سلام دوست عزیز.سوال شما ابهامات زیادی دارد که اگر روشن شوند راهکارهای متفاوتی وجود دارد.پیشنهاد میکنم حتما مشاوره بگیرید