مشاوره حقوقی رایگان - بیمه و سابقه کار دوران سربازی

سلام‌. خسته نباشید .
محل خدمت سربازی من بصورت امریه در شرکت های خاتم الانبیا بوده و کارم مربوط به رشته تحصیلیم بوده . و چون در سال 90 سرباز بودم حقوق رو در سال 90 تقریبا 200هزار تومن ریختن . بعدش استخدام شدم و حقوقمو به عنوان کارشناس کامل گرفتم .
حالا اون یکسال و نیم سربازی سابقه بیمه که نریختن ولی حقوق دادن رو میشه سابقه کار کارفرمایی حساب کنم یا نه؟
و آیا باید بیمه دوران سربازی رو بخرم یا شرکت باید بریزه؟
اگه وظیفه شرکتِ ، باید شکایت کنم ؟
سوال دوم
برادرم 5 سال در کارگاهی کار کرده ، بدون اینکه بیمه شو واریز کنن و بدون قرارداد کتبی مشغول بکار شده . حقوقشم دستی دادن که فیش حقوقی نداشته باشه (فکر کنم برا اینکه مدرکی برای شکایت نداشته باشه) (از بیکاری مجبور شده کار کنه).
حالا چه راهی هست که بتونه بیمه این 5 سال رو از کارفرما بگیره؟
اگه خودم هزینه بیمه اون چند سالشو که کارفرما باید پرداخت میکرد ، پرداخت کنم و جریمه ای که کارفرما باید پرداخت کنه رو خودم پرداخت کنم تا کارفرما راضی بشه و از کار اخراجش نکنه ، کارفرما باید چکار کنه که بیمه برادرمو تاییدش کنن ؟
ممنون میشم راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

حقوقی نیسست اداری است