مشاوره حقوقی رایگان - ایجاد سر و صدا توسط واحد بالایی

با عرض سلام و خسته نباشید
واحد بالای سر ما موقع راه رفتن رعایت نمیکنن و پا میکوبن به زمین
به صاحبخونه هم گفتم میگه زنگ بزنید 110
قانون در این مورد چی میگه؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

اولین راهکار : استفاده از روش های مسالمت آمیز

در صورتی که همسایه ی شما با ایجاد سر و صداهای نامتعارف برای شما ایجاد مزاحمت می کند بهتر آن است که ابتدا با ایجاد فضایی دوستانه و در کمال آرامش با او گفتگو کنید .

دومین راهکار: برگزاری جلسه در ساختمان

اگر صحبت کردن نتیجه بخش نبود و ایشان توجهی به صحبت های شما نداشتند و همچنان به ایجاد مزاحمت ادامه دادند از مدیر ساختمان خواهش کنید که جلسه ای با شرکت همسایه های معترض و ایشان برگزار کنند و با الفاظ جدی اما دوستانه از ایشان خواهش کنند به مزاحمت ها و سر وصداهای خود خاتمه دهند .

سومین راهکار : ارسال اظهار نامه

در این مرحله از آنجا که صحبت کردن نتیجه بخش نبود و همسایه مذکور از رفع مزاحمت امتناع نمود ، می توان اقدامات قضایی انجام داد .

قبل از طرح شکایت بهتر آن است که به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و از جانب همسایه های معترض برای همسایه ای که ایجاد مزاحمت می کند اظهارنامه ای فرستاد شود . در این اظهارنامه لازم است به مواد قانونی ( ماده 132 قانون مدنی ، اصول 40 و 44 قانون اساسی و ماده 59 قانون آپارتمان نشینی ) که در بالا به آن ها اشاره شد ، استناد شود . بعد از آن خطاب به همسایه پر سر و صدای خود اینطور بنویسید : شما برای همسایه ها ایجاد مزاحمت می کنید و از شما خواهشمندیم که به ایجاد سر و صدا ، مزاحمت و نقض قانون خاتمه دهید وگرنه در مرجع صالح اقدام قانونی صورت خواهیم داد .
چهارمین راهکار : تماس با پلیس 110

در صورتی که همسایه ی شما میهمانی های مکرر با صداهای نابهنجار برگزار می کند و تا پاسی از شب شما مجبور به تحمل سر و صداهای حاصل از آن هستید . یا آنکه شما مجبور به تحمل صدای بلند دعواهای شدیدِ پی در پی آن ها هستید که مدت طولانی ادامه پیدا می کنند اگر با تذکر و یا ارسال اظهار نامه نیز نتوانستید ایشان را قانع کنید که از ایجاد این سروصداها و نقض قانون دست بردارند . در این صورت می توانید در زمانی که دعوا اتفاق افتاده و یا مهمانی در حال برگزاری است و ... با پلیس تماس گرفته و از آن ها بخواهید به مسئله ورود نمایند .

پنجمین راهکار : مراجعه به مراجع قضایی

اگر راهکار های قبلی را پیش گرفتید اما اثر بخش نبود در اولین قدم می توانید دست نوشته ای تهیه کرده آن را به امضای تمامی همسایگان برسانید . بهتر است لیستی از نوع مزاحمت ها و تاریخ وقوع آن ها نیز تهیه کرده و در صورت امکان مدارک تصویری و یا صوتی تهیه نمایید .

در قدم بعدی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا شورای حل اختلاف محل خود مراجعه کنید و دادخواست یا شکوائیه ای را با مشخصات فردی ، درج و تشریح موضوع دعوا و ذکر دلایل آن پر کنید از مواد و استدلالات مطرح شده در این مقاله نیز می توانید استفاده کنید شورای حل اختلاف ، بعد از ارسال ابلاغیه از طریق سامانه ی ثنا ، در زمان مقرر دو طرف را فراخوانده و به دعوا رسیدگی می کند .

بنابراین جمله ی معروف چهار دیواری اختیاری شامل مواردی که به آن ها پرداختیم و از نظر قانون و عرف منع شده بودند ، نمی شود . اگر بعد از خواندن مطالب فوق به این نتیجه رسیدید که همسایگان شما با ایجاد سر و صداهای نامتعارف ، موجبات رنجش و سلب آسایش شما را به عمل می آورند ، از راهکارهایی که ذکر شد برای حل مشکل خود استفاده کنید و آرامش را به آپارتمان و منزل خود بازگردانید .