مشاوره حقوقی رایگان - برگه کمپانی المثنی

سلام یه پیکان سواری مدل 78 دارم برگه سبز و پلاک به نام من است ولی برگه کمپانی به نام من نیست. متاسفانه برگه کمپانی گم شده. میخاستم بدونم برای دریافت برگه کمپانی المثنی چکار باید بکنم ؟ برای دریافت برگه کمپانی حضور شخصی که برگه کمپانی به نام اون هست هم الزامی هست ؟
من مازندران شهرستان نوشهر هستم و ماشین را نمیتوانم ببرم تهران.
ممنون

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

برای گرفتن سند جدید خودرو از کمپانی سازندۀ آن باید مدارک زیر را با خود به همراه داشته باشید:

اصل و کپی برگ سبز ماشین
اصل و کپی کارت ملی مالک خودرو
آگهی مفقودی سند کمپانی خودرو در یک روزنامۀ کثیرالانتشار که حداقل 10 روز از تاریخ انتشار آن گذشته باشد.
توجه داشته باشید که حضور مالک اتومبیل (یا نمایندۀ قانونی او با وکالت‌نامۀ رسمی) و خود ماشین ضروری است. کارشناسان رسمی شرکت‌های خودروسازی، ماشین شما را بررسی می‌کنند و اطلاعات را تطبیق می‌دهند. نکتۀ بسیار مهمی که هنگام گرفتن سند المثنی باید به آن توجه کرد این است که این فرایند زمان‌بر است. بنابراین بهتر است صبح زود و در ساعات آغازین زمان کاری به این مراکز بروید. همچنین هزینۀ گرفتن سند کمپانی خودرو المثنی در شرکت‌های گوناگون با هم فرق می‌کند. البته تمام مبالغ صدور سند المثنی ماشین در همان مکان از شما دریافت می‌شود.
پس از مراجعۀ حضوری به شرکت سازندۀ خودرو و تحویل مدارک مورد نیاز، کارمندان ابتدا مدارک شناسایی شخصی شما را بررسی می‌کنند. سپس کارشناسان خودرو به بازرسی خودرو می‌پردازند و مدارک آن را بررسی می‌کنند. پس از آن تأییدیه‌ای به شما می‌دهند که با تحویل آن به باجۀ صدور مدارک، می‌توانید سند کمپانی خودرو المثنی خود را دریافت کنید. همچنین امکان دریافت فاکتور خرید المثنی خودرو نیز برای شما وجود دارد.

توجه داشته باشید که سند کمپانی المثنی بر اساس مدارک رسمی ثبت‌شده در بایگانی شرکت‌های خودروسازی صادر می‌شود. بنابراین سند المثنی به نام آخرین مالک ثبت‌شدۀ خودرو در دفترخانه‌ها خواهد بود. یعنی اگر خودروی خود را فقط با به نام زدنِ برگ سبز خریده‌اید، سند المثنی خودرو این‌گونه به نام شما نخواهد شد و شما برای به نام زدن این سند باید به مالک قبلی خودرو رجوع کنید. همچنین اگر به ایشان دسترسی ندارید، باید درخواست استعلام خود را به دادگاه بدهید. بنابراین، توصیه می‌شود هنگام خرید خودرو دست دوم حتماً پس از تعویض پلاک به دفاتر ثبت اسناد رسمی بروید و برگۀ کمپانی خودرو را نیز به نام بزنید.