مشاوره حقوقی رایگان - خرید و فروش زمین موقوفه

سلام
خدا قوت
سال61 زمینی خریده ایم که در قرارداد دست نویس به عنوان تنها مدرک معامله، اسمی از وقف نیامده.
با موقوفه چند سال پیش قرارداد یه دانگ‌وقف سه دانگ‌ملک بسته ایم اما موقوفه اکنون ادعا کرده که شش دانگ این زمین وقف است و قرارداد سه دانگ را تمدید نمیکنیم.
1. از فروشنده ها شکایت کنیم که وقف بودن زمین را پنهان کرده اند یا از موقوفه که سه دانگ وقف سه دانگ‌ملک قرارداد بسته اما اکنون تمدید نمیکند؟
2. اگر از فروشنده ها که فوت کرده اند(وانحصار ورثه انجام شده) شکایت کنیم، با توجه به اینکه در قرارداد عنوان شده زمین فروخته شد با «یک عدل قند» (قیمت آن زمان که 190هزارتومان پرداخت شده، قید نگردیده) نرخ قیمت زمین به چه شکل محاسبه و جبران می شود؟ آیا متضرر نمی شویم؟
3. آیا می توانیم در یک شکایت هم از موقوفه و هم از فروشنده ها شکایت کنیم؟
تشکر بابت لطفتون

پاسخ ها :

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام.دادخواستی که مطرح میکنید خواندگان فروشنده یا ورثه و موقوفات میباشد.و اگر مطالبه وجه پرداختی رو بخواهید به قیمت روز محاسبه نمیشود و همان مقدار که معامله صورت گرفته و از تاریخ طرح دعوی مطالبه خسارت از آن تاریخ محاسبه و شاخص بانک مرکزی لحاظ میشه و نهایت مقدار یه عدل قند.مبلغ پرداخت شده یا نه شهود به دادگاه معرفی بشه.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با توجه به اینکه مالک وقفی یکبار با شما قرارداد بر اساس سه دانگ ملک وقفی اش بسته فلذا برای ادعای جدید باید سند ارائه نماید وشما می توانید با تنظیم دادخواستی او را مجاب به تمدید قرارداد اجاره (وقفی) نمایید.یاالله