مشاوره حقوقی رایگان - دیوار مشترک بین همسایه

با سلام. ملک بنده به علت فرسودگی و نم گرفتن زیرزمین احتمال ریزش دارد. لذا به خاطر این که به همسایه ها صدمه مالی و جانی وارد نیاید، تصمیم گرفتم با مجوز گرفتن از شهرداری تخریب کنم و بسازم. حال چون دیوار ما با همسایه یکی می باشد و هر دو ملک فرسوده است، همسایه اجازه تخریب نمیدهد. حتی به او گفتم که تعهد محضری میدهم که هر گونه خسارتی را جبران کنم ولی قبول نکرد. در حالی که کارگرها از داخل ساختمان مشغول تخریب بودن با آوردن مامور از کلانتری مانع از انجام کار آن ها شد. حال بدونه این که به دادگاه شکایت کند و من را احضار کنند مامور به چه صورت آمده بود نمیدانم. در حال حاضر 3 ماه میگذرد و ملک مخروبه می باشد و من مستاجر هستم و اجاره میدهم و معمار هم خسارت میخواهد. من هم دادگاه شکایت کردم هنوز خبری یا احضاری نیست. لطفا راهنمایی کنید. ممنون میشم.

پاسخ ها :

مهدی شیروانی

جناب آقای مهدی شیروانی :

هیچ یک از شرکا نمی‌تواند دیگری را اجبار بر بنا و تعمیر دیوار مشترک نماید مگر این که دفع ضرر به نحو دیگری ممکن نباشد.
ماده 115
در صورتی که دیوار مشترک خراب شود و احد شریکین از تجدید بنا و اجازه‌ی تصرف در مبنای مشترک امتناع نماید شریک دیگر می‌تواند در حصه خاص خود تجدید بنای دیوار را کند.
ماده 116
هر گاه احد شرکا، راضی به تصرف دیگری در مبنا باشد ولی از تحمل مخارج مضایقه نماید شریک دیگر می‌تواند بنای دیوار را تجدید کند و در این صورت اگر بنای جدید با مصالح مشترک ساخته شود، دیوار مشترک خواهد بود والا مختص به شریکی است که بنا را تجدید کرده است.در فرض سوال دادخواست تامین دلیل مبنی بر خراب شدن دیوار بدهید و با اثبات خرابی دیوار دادخواست الزام به تعمیر دیوار مسترک بدهید.در صورت عدم همکاری و تامین مخارج دیوار جدید تعلق به شما پیدا میکند