مشاوره حقوقی رایگان - دریافت حقوق مستمری برادر توسط خواهر

با سلام. دایی بنده فوت شده. پدربزرگ بنده نیز جزء وراث ایشان بوده و از مستمری ایشان حقوق میبرده. آیا مادر من به عنوان وارث پدرش که شوهر ندارد، میتواند حقوقی که پدربزرگم از مستمری دایی ام به ارث برده، وارث شود و حقوق پدرش را دریافت کند؟

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

خیر. مستمری شخص والدین به اولاد می رسد نه مستمری برادر و خواهر

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ مستمری کارکنان دولت و حقوق ناشی از قانون تأمین اجتماعی و بیمه عمر، جزء ترکه و اموال متوفی محسوب نمی شود و تابع احکام ارث نیست و تقسیم آن نیز تابع احکام ارث نخواهد بود. بنابراین حقوق مستمری متوفی تنها بین همسر و فرزندان و پدر و مادر متوفی تقسیم می شود و بعد از فوت والدین ایشان به ارث نخواهد رسید.