مشاوره حقوقی رایگان - حق تولیت

با سلام.
در وقف نامه قید شده است که: تولیت و نظارت عین موقوفه را واقف مرقوم واگذار نمود به جناب ... و بعد از جناب ... ، تولیت با علم اولاد ذکور جناب و نظارت به اولاد اوثق ذکورا ایشان نسل بعد نسل بطنا بعد بطن واگذار گردید.
تولیت در حال حاضر بعد از سال ها در دست متولی که واقف مشخص نموده است می باشد ولی ناظر آن هنوز مشخص نیست و اداره اوقاف نظارت بر این ملک وقفی دارد. با توجه به متن وقف نامه آیا متولی میتواند ناظر را مشخص کند؟ اولاد اوثق به کدامین اولاد گفته میشود؟ بعد از تعیین ناظر آیا اداره اوقاف میتواند بر موقوفه نظارت داشته باشد (تا زمانی که بر خلاف مصلحت واقف نباشد) .
با توجه به متن از چه طریقی اقدام به گماردن ناظر که اولاد اوثق هست از طریق مجرای قانونی اقدام نماییم؟ با تشکر.

پاسخ ها :

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

با توجه به ظاهر وقف نامه اولاد ذکور که متولی وقف هستند اولاد آنها که مورد اعتماد متولی هستند به عنوان ناظر گمارده میشوند لدا در صورتی که اولاد واثق (مورد اعتماد)به عنوان ناظر نباشد ضرورتی جهت تعیین ناظر نیست (براساس ماده 78 قانون مدنی)