مشاوره حقوقی رایگان - اقامه مجدد دعوا

با عرض سلام و احترام
اگر شکایتی قبلا در دادگاه حقوقی (نصب آسانسور در یک ساختمان مسکونی قدیمی که شهرداری به دلیل نداشتن جایگاه مناسب و عمر ساختمان مجوز نداده است) مطرح و مختومه شده باشد بنا به کدام ماده قانونی نمی توان آن را دوباره مطرح کرد؟
اگر دو سه نفر از یکی از طرفین شکایت (مالکیت واحدها) تغییر کند اما بقیه طرفها و موضوع ثابت باشد آیا به این ماده می شود استناد کرد؟

خواهشمندم در این زمینه مرا راهنمایی بفرمایید
با سپاس

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

برابر بند (6) ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی،«چنانچه دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند، رسیدگی شده و نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد»

دادگاه مجددا وارد رسیدگی ماهوی نخواهد شد و بر اساس قاعده اعتبار امر مختوم می باید اقدام به صدور قرار رد دعوا نماید در صورتی که اصحاب دعوا متفاوت باشند نسبت به آن ها قابل رسیدگی هست