مشاوره حقوقی رایگان - مالیات بر ارث چگونه به مطالبات حقوقی تعلق می گیرد؟

با سلام

پدر من اخیراً فوت شدن و من تنها وارث ایشان هستم. بجز خانه و ماشین که باید روی سند آنها اقدام کنم، پدرم مطالبات حقوقی داشتند که رقم یکی از این مطالبات مشخص هست و در اجرای احکام قرار دارد. چون پدرم فوت شد، پرونده فعلا در اجرای احکام بدون هیچ پیشرفتی باقی مانده است. به این پرونده چگونه مالیات بر ارث تعلق می گیرد؟ اجرای احکام گواهی مالیات بر ارث می خواهد؟ اگر در مورد مالیات بر ارث این پرونده اقدام نکنم و مبلغ را بگیرم، در اینده مشکلی ایجاد می شود؟ مخصوصا اینکه از زمانی که مقرر بوده پول مورد نظر داده شود، 3 ماه گذشته (تا زمان فوت پدرم، تا الان که 5 ماه گذشته!) و اگر در زمانی که پدرم در قید حیات بودند، فرد مورد نظر پول را می داد، پرونده بسته شده بود، اما اینکه اکنون کار به اجرای احکام رسیده و پدرم فوت شده، اگر بخواهند مالیات بر ارث هم بگیرن واقعا ظلمه! با توجه به شرایط می توان کار قانونی کرد؟ مثلا اگر مالیات بر ارث اخذ شد، با توجه به بدقولی فرد مورد نظر، رقم آن را روی بدهی آورد؟

مطالبات دیگری نیز وجود دارند که هنوز پرونده ای برای آنها باز نشده و در انتظار گواهی حصر وراثت هستم. این مطالبات هم به دو شکل هستن، یکسری رقم زیر 20 میلیون دارن (مرجع رسیدگی حل اختلاف خواهد بود.) و یکی از آنها رقم بالای 20 میلیون (مرجع رسیدگی دادگاه حقوقی خواهد بود.). حالا با توجه به آنکه رقم این مطالبات مشخص نشده و حتی مشخص نیست که آیا امکان وصول آنها وجود دارد یا خیر، آیا به آنها مالیات بر ارث تعلق می گیرد یا این مالیات را باید بعد از مشخص شدن رقم و نتیجه (با توجه به اینکه یکی از مطالبات مربوط به دادگاه حقوقی است، شاید وصول آن تا دو سال هم طول بکشد!!!!) پرداخت کرد یا همین الان!!!! ابهام من این است که اعلام شده اظهارنامه مربوط به مالیات بر ارث باید حداکثر 6 ماه بعد از فوت داده شود اما وضعیت این پرونده ها شاید مدت زمان بیشتر زمان بگیرد.

ممنون میشوم در خصوص این موارد راهنمایی کنید.
با سپاس و احترام

پاسخ ها :

محمد نیکیان قویدل

محمد نیکیان قویدل :

در خصوص مطالبات متوفی بایستی پس از ارائه گواهی حصر وراثت پیگیر ادامه مطالبات و اخذ وجه باشید بدیهی است با عنایت به اینکه مال فوق جزیی از ماترک مرحوم محسوب است درصورت نداشتن‌دیون ارث تلقی شده و به وراث برحسب میزان سهم الارث تعلق میگیرد.در این خصوص پرداخت مالیات برارث به نسبت سهم هریک از وراث و ارائه مفاصا مالیاتی به اجرای احکام الزامی است