مشاوره حقوقی رایگان - گرفتن مهریه توسط همسر بعد از بخشیدن آن

سلام لطفا راهنمایی بفرمایید سعی شده اتفاقات کامل بازگو شود.
مهریه همسر بنده 114 سکه بهار آزادی میباشد.
بعد از بروز مشکلاتی تصمیم به گرفتن طلاق توافقی شدیم.
در بحث مهریه و نفقه و ... در جلسه ای با حضور خانواده های دو طرف قرار بر این شد مبلغی نقدا طی حداکثر 3 ماه به زوجه پرداخت شود و ایشان علاوه بر بخشش مهریه و ... وکالتی به بنده بدهند که بتوانم برای طلاق اقدام نمایم.
این موضوع در کاغدی نوشته و توسط افراد حاضر امضا گردید.
چند روز بعد با حضور در دفترخانه اسناد، وکالتی بابت طلاق به بنده داده شد.
و اقرار نامه ای نیز با متن
(به تاریخ ذیل ورقه مقر فوق الذکر در این دفترخانه حاضر گردیدو بعد از حضور در کمال صحت عقل و توجه کامل و بدون هیچگونه اکراه و اجباری صراحتاً و منجزاً و شرعاً و قانوناً اقرار و اعلام نمود که تمامی مهریه خود مندرج در عقدنامه شماره .... تنظیمی دفتر .... به شماره چاپی .... و تمامی نفقه جاریه و معوقه خود را به همسرش به شرح مشخصات مقرله فوق الذکر با اسقاط حق رجوع خود ؛ بذل نموده است. این سند بنا به درخواست و تقاضای .... فرزند .... تنظیم گردید و کلیه مسئولیتهای ناشی از تنظیم این سند به عهده ایشان میباشد.)
تکمیل گردید.
در دفتر خانه به خانواده زوجه گفتم که توانایی پرداخت مبلغ مورد نظر را طی 3 ماه ندارم و این مدت زمان را به 7 ماه افزایش دهیم که آنها در ازای گرفتن سفته برابر با مبلغ مورد نظر موافق کردند که زمان به 7 ماه افزایش یابد.
سفته ها تهیه شد و تاریخ 7 ماهه در آن در قسمت تاریخ درج گردید. و در قسمت حواله کرد متن ( حواله کرد به .... بابت مهریه و بعد از طلاق قابل پرداخت خواهد بود ) نوشته شد.
امضا سفته را خودم انجام دادم و طی درخواست خانواده زوجه مادر بنده نیز پشته سفته ها را امضا نمود.
6 روز بعد طی تماسی از طرف خانواده زوجه با بنده، درخواست شد به دفترخانه بروم و وکالت نامه ای به زوجه بدهم برای طلاق که در صورت عدم فعالیتی از سمت بنده آنها اقدام نمایند.
در همان روز به دفترخانه رفته و وکالتی برای طلاق به زوجه دادم.
حال بعد از گذشت زمان و افزایش قیمت سکه در بازار و نزدیک شدن به اتمام مهلت 7 ماهه برای پرداخت مبلغ، خانواده زوجه میگویند ما هم مبلغ سفته را خواهیم گرفت و هم برای گرفتن تمام مهریه اقدام خواهیم کرد.

حال مبلغ مورد نظر اماده پرداخت است ولی زمان هنوز باقیست.

طی این مدت هیچ اقدامی برای طلاق از سوی دو خانواده صورت نگرفته است.

طی این مدت کاغذی که در جلسه خانوادگی نوشته شده و امضا شده بود پاره و ازبین رفته است.

حال سوال
1: آیا زوجه علاوه بر دریافت مبلغ سفته میتواند اقدامی برای گرفتن مهریه نماید؟
2: آیا زوجه میتواند مهریه بذل شده خود را مجدد دریافت نماید؟
3: چه کاری باید انجام دهم که فقط مبلغ مورد نظر را در زمان خودش پرداخت نمایم .
با تشکر

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام به نظر ما اگر بذل در برابر طلاق بوده و طلاق هم واقع نشده است بله زن می تواند به مهریه رجوع کند

پرسشگر :

لطفا توضیح دهید
اون جمله اسقاط حق رجوع کاربردش چیه تو این متن؟

پرسشگر :

بذل در عوض طلاق نبوده و در ازای دریافت وجه بوده که فعلا سفته دادم
اشتباه من و کم اطلاعی من بوده که اقرار وصول ننوشتم و بذل نوشته شده

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

سلام با توجه به متنی که شما ابراز کردید امکان رجوع نیست البته باید به دقت مطالعه گردد