مشاوره حقوقی رایگان - خسارت تاخیر در تنظیم سند

سلام من 2 سال قبل یک واحد آپارتمان را خریداری نمودند فروشنده نیز قبلاً این واحد رو از سازنده خریداری کرده است و به من فروخته است سند رسمی ملک هم به نام شخص ثالثی است
فروشنده طبق مبایعه نامه متعهد شده که در تاریخ دی ماه 98 در دفترخانه حاضر و سند را به نام من بزند که در آن تاریخ حضور نیافته و علیرغم ارسال اظهارنامه به دلیل اینکه هنوز سازنده موفق به اخذ پایان کار نشده است، پس از انتقال سند سرباز زده و پیگیری هم نمی کند
حال سوال بنده این است با توجه به بند 6 از 5 مبایعه نامه که مبلغ یک میلیون ریال به ازای هر روز تاخیر پیش بینی شده است آیا بنده میتوانم تقاضای خسارت نمایم؟ و فروشنده می تواند به دلیل وجود شخص ثالث استدلال کند که چون سازنده پایان کار را اخذ نکرده است بنده نیز نتوانسته ام،تعهد خود را انجام دهم؟یعنی می تواند از زیر بار پرداخت خسارت سرباز بزند؟
آیا می توانم فعلا فقط درخواست الزام به پرداخت خسارت کنم و تنظیم سند را بعدا پی گیری کنم؟
متشکرم

پاسخ ها :

محمدرضا كمالي

محمدرضا كمالي:

سلام
اگر فروشنده در مبايعه نامه تعهد خودش را منوط به انجام تعهد سازنده كرده باشد بله مي تواند در غير اينصورت شما مي توانيد درخواست مبلغ تاخير در انجام تعهد را مطالبه نماييد كه البته دادگاه راجع به رقم قطعي آن تصميم مي گيرد به استناد مدارك و مستندات شما