مشاوره حقوقی رایگان - آیا میتوان با احتساب خیار تدلیس مانده ثمن معامله را به صندوق دولت واریز کرد ؟

چند ماه پیش طبق اطلاعیه ای در اینترنت که درآن متراژ، سال ساخت و قیمت و..... را مینویسند برای خرید به آپارتمان مذکور مراجعه کردم و با گفته های فروشنده آنرا پسندیدم، فروشنده گفت قراراست آسانسور بزنیم و تمام کارهای آن انجام شده و همه ساکنین توافق کرده اند و نما و.... عوض خواهد شد. اگه معامله شد طرحش رو در اختیارتون میزارم. بعد رفتیم دفتر املاک توقع داشتیم مقداری از مبلغ بعنوان تخفیف کم کنند ولی کم نکردند و ایشون در پاسخ به اینکه چرا تخفیف نمیدید: فرمودند که آپارتمانهای قدیمی این حسن رو داره که عرصه شون زیاده، خلاصه معامله کردیم و دوروز بعد هم ایشون مدارک آسانسور رو برام تلگرام کردند. ولی متاسفانه این فقط برای این بود که من آپارتمان رو معامله کنم بعد با اجازه کتبی از ایشون به بازسازی پرداختم (حدود 2ماه طول کشید) و بعد از مدتی تازه متوجه شدم که این ساختمان سنش هم بجای 20سال ،30ساله ! آخه من قرار بود وام باقیمانده آپارتمان قبلی رو به این آپارتمان منتقل کنم که نشد و متضرر شدم. بعد از مدتی که قرار بود سند منتقل بشه از ایشون خواستم که سند رو منتقل کنه و برای حدود 10درصد از کل مبلغ معامله یک چک بگیره تا من فرصت گرفتن یک وام اعتباری رو پیدا کنم و چک رو پاس کنم. و اینجا بود که متوجه شدم فروشنده به میزان 110درصد مبلغ مورد معامله وام گرفته و آپارتمان دررهن بانکه. بعد از اینکه در واحد مستقر شدم متوجه شدم که در15روز قبل از معامله ما، یک واحد با قیمت خیلی پایین تر از ما معامله شده و 50روز بعد از معامله ما هم درهمون ساختمان یک معامله دیگه انجام شده که بازهم به قیمت خیلی پایین تر از ما انجام شده درضمن سهم عرصه آپارتمان هم تقریبا نصف میزانی است که فروشنده اعلام کرده، به دفتر املاک مراجعه کردم و مشکلم رو مطرح کردم ایشون هم فروشنده رو دعوت کرد تا مسئله روحل کنیم ولی فروشنده زیر بار نرفت. و به دفتر اسناد رسمی مراجعه نموده و گفته که میخواد تعویض وثیقه بکنه و استعلامات روهم دریافت کرده و بعد از اعتراض من به تدلیس ایشون اظهار نامه فرستاده که برای دریافت مابقی ثمن معامله بعلت عدم حضور در دفتر اسناد رسمی شکایت خواهد کرد و بیع را باطل کرده و خسارات وارده را هم دریافت خواهد نمود.
سوال اینست که آیا من میتوانم مابقی ثمن معامله را به صندوق دولت واریز کنم تا تکلیفمون روشن بشه ؟آیا فروشنده ملزم به تنظیم سند خواهد شد؟
آیا اینکه فروشنده با پنهان کردن بعضی چیزها مثل: در ترهین بودن ملک به مقدار بیشتراز ارزش آن
و یا اعلام نادرست سال ساخت ویا رویای ساخت آسانسور و....
و یا گفتن این جمله که عرصه زیاد ساختمان بیشتر از اینها می ارزه ولی بعدا مشخص شده که مقدار عرصه بجای 58متر33.38متره
لطفا راهنمایی بفرمایید .سپاسگزارم

پاسخ ها :

محمدهادی پهلوانی فر

جناب آقای محمدهادی پهلوانی فر:

معا مله بر ملک رهنی
باطله مگر با اجازه
بانک که وجود نداشته
اگر دربیع نا مه رهن
ملک نوشته نشده
فروشنده مال غیر
فروخته که قابل مجازاته