مشاوره حقوقی رایگان - شرایط اخذ وجه الکفاله از ضامن در پرونده کیفری

با سلام و عرض خسته نباشید
احتراما اینجانب در سال 89 به میزان 10 میلیون تومان کفالت متهمی را بر عهده گرفتم، که بعد از قطعی شدن حکم متهم جهت اجرای حکم حبس مراجعه نکرد لذا اجرای احکام در سال 91 بدون ابلاغ به من حساب بانکی مرا با موجودی حدود 1 میلیون تومن مسدود کرد که این موضوع را من از طریق بانک مطلع شدم و جهت پیگیری به اجرای احکام مراجعه کردم، و گفتم حساب مسدود شده مربوط به حساب واریز یارانه هاست و هم اکنون خودم از کار بیکار شده ام، لذا درخواست کردم از حسابم رفع مسدودی شود، قاضی اجرای احکام هم قبول کرد و گفت اگه تا چند ماه آینده متهم را تحویل ندهم باز هم حسابم مسدود خواهد شد، متاسفانه من هم نتونستم متهم را تحویل بدم و در نهایت برای مرتبه دوم در سال 93 و باز هم بدون ابلاغ به خودم حسابم مسدود شد و تا الان این مسدودی ادامه دارد تا پس از رسیدن موجودی حساب به 10 میلیون، مبلغ وجه الکفاله برداشت شود، که فعلا از محل واریز یارانه خانوار موجودی حساب به 7 میلیون تومان رسیده است.
چند روز پیش محل زندگی و مشخصات ماشین متهم را پیدا کردم و جهت گرفتن حکم جلب به اجرای احکام مراجعه کردم، قاضی پس از بررسی پرونده گفت شامل مرور زمان شده و دیگه کاری با متهم ندارن، گفتم چطور با متهم کاری ندارید و میگید پرونده مختومه هست اما منتظرید سقف حساب من به 10 میلیون برسه بعد برداشت کنید که فرمودن قانون همینه و من میتونم از متهم به خاطر خسارتی که داره به من وارد میکنه شکایت کنم
اما سوالاتی که دارم :
1 - در پرونده ای که متهم آن شامل مرور زمان شده آیا این مرور زمان شامل ضامن پرونده نمیشود ؟
2 - وقتی در هر دو مورد مسدودسازی حساب ابلاغی به من انجام نشده است آیا حق اعتراض و رفع مسدود سازی حساب را دارم ؟
3 - در حال حاضر به فرض اگر متهم با پای خود به اجرای احکام مراجعه کند و من درخواست لغو کفالت بکنم آیا حسابم رفع مسدودی میشود ؟
4 - با فرض سوال 3 دادگاه در مورد متهم چه تصمیمی میگیرد ؟
بی نهایت سپاسگزارم

پاسخ ها :

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.1-بلی 1-خیر 3-بلی4-اجرای حکم.یاالله