مشاوره حقوقی رایگان - استرداد هدایا دوران آشنایی

سلام، خسته نباشید. برادر من حدود 5 سال پیش با یه خانم که طلاق گرفته بود آشنا میشه تا حدود 5 ماه پیش که خانم اظهار میکنه که دیگر نمیخوام با تودر رابطه داشته باشم. درگیری صورت میگیره بینشون... برادر اینجانب به خانم میگه هر چی به تو دادم رو برگردون. ماشین، طلا، دلار، پول و...چون قرارشون بر این بوده که همیشگی با هم باشن و خانم زده زیر قولش. به هر حال این خانم هیچی رو برنمیگردونه و برادر من از تمامی داده هاش اسناد مالی داره . بر اثر لج و لج بازی عکس های ایشون و متن هایی که بین هم نوشته بودن رو یک پیچ باز میکنه و میزاره در پیچ البته پیچ بدون فالور. الان این خانم نامزد کرده. یک مدت زمان کوتاهی و رفته شکایت کرده. میخواستم بیینم جرم برادرم چی میتونه باشه و میتونه هزینه هایی که برای ایشون کرده رو پس بگیره؟ ممنون از راهنمایی هاتون

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

دادخواست مطالبه هدایا نامزدی مطرح شود که در صورت باقی بودن عین هدایا و عدم فروش و تبدیل آن قابلیت استرداد دارد در رابطه با انتشار عکس های خصوصی در فضای سایبر
هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف نماید و آن را منتشر کند و یا با علم به تغییر یا تحریف آن منتشر نماید، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او بشود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
تبصره ـ اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن بوده باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم می شود.

ماده745ـ هر کس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

همانطور که ملاحظه می نمایید، تفاوت این دو ماده در اینست که در اولی، مرتکب ابتدا به تغییر و تحریف فیلم و عکس دیگری می پردازد و سپس آن را انتشار می دهد درحالیکه در دومی بدون تغییر و تحریف، آن را منتشر می نماید.
تفاوت دیگر اینست که در ماده (744)، ورود ضرر به قربانی شرط تحقق جرم نیست بلکه صرف هتک حیثیت کافیست لیکن مطابق ماده (745) علاوه بر هتک حیثیت، ورود ضرر به قربانی نیز شرط است.