مشاوره حقوقی رایگان - ارجاع پرونده به محل سکونت متهم

با سلام و عرض احترام/

یک سال قبل از شخصی (مجهول المکان) شکایت کردم که جرم را در شهر تهران مرتکب شده بود و علاوه بر جرم ارتکابی خسارات زیادی (بیش از 2 میلیارد تومان) به بنده وارد کرده است. یک سال تحقیقات و کارشناسی تشخیص جرم برای پرونده انجام شد و توسط بازپرس ( رئیس شعبه ) برای متهم دستور احضار صادر شد. دفتر شعبه برای ابلاغیه احضاریه به متهم، شماره تماس تلفن همراه او را از من خواستند و (بدون حضور اینجانب) با او تماس تلفنی گرفتند و از روند پرونده آگاهش کردند و بعدش که حضوری پیگیری کردم به من (به طور شفاهی) گفتند که متهم برای جرمی که مرتکب شده عذرخواهی و ابراز ندامت کرده و به ما گفته که من ساکن شهرستان سیرجان هستم و نمیتونم به خاطر کرونا بیام تهران! حتی مدیر دفتر شعبه با لبخندی گفت بهتره رضایت بدی بنده خدا گناه داره!

حالا بعد از گذشت بیش از یک سال مراحل تحقیقات و کارشناسی ( و کلی هزینه دادرسی و کارشناسی و رفت و آمد) و مهم تر این که متهم هیچ اعتراضی هم به نظریه کارشناسی نکرده و جرمش را هم پذیرفته، بازپرس شعبه در این مدت عوض شده و بازپرس جدید با نادیده گرفتن دستور احضاریه متهم توسط بازپرس قبلی، به جای آن که برای متهم قرار جلب دادرسی صادر کنه یا پرونده را بفرسته دادگاه، در عوض بدون ذکر هیچ دلیلی قرار عدم صلاحیت صادر کرده و پرونده را به شهرستان محل سکونت متهم ( شهرستان سیرجان در جنوب کشور ) ارجاع داده.
و این در حالی است که حتی قرار صادره دادسرا را به من ابلاغ نکردند ( حتی در سامانه ثنا قوه قضائیه هم ثبت نشده) به طوری که من بعد از این که پرونده در دادسرای سیرجان ثبت شد، از طریق پیامک با خبر شدم که دادسرای تهران پرونده را به سیرجان ارجاع داده.
مهم تر این که شهرستان سیرجان (برای من که وسیله ندارم) بسیار دور و غیر قابل دسترس است و بعد از آن نیز بازپرسی دادسرای آن شهرستان دوباره از ابتدا شروع به تحقیقات بدوی کردند. انگار که بعد از یک سال همه چیز از ابتدا شروع شده باشد. ضمن این که برای من (شاکی) دادسرای سیرجان احضاریه صادر کرده، که با توجه به مسافت بسیار طولانی بسیار سخت و غیر ممکن هست بتوانم در ساعات صبح به آن شهرستان رجوع کنم و حتی اگر بتوانم به سیرجان بروم باید مدارک را هم با خودم ببرم و تنها در یک شهر غریب اصلا امنیت جانی ندارم و در آن جا هر اتفاقی میتواند برای خودم و مدارک پیش بیاید، چون متهم دوستان و رفقای زیادی دارد.
-متهم پرونده از افراد با نفوذ و ثروتمند است.
-با توجه به نوع جرم متهم، مرجع صالحه رسیدگی به پرونده دادسرای پزشکی تهران است و نه هیچ جای دیگری.
-محل وقوع جرم استان تهران است، نه شهرستان سیرجان.

و به طور کلی در یک جمله میتوان گفت: دادسرای تهران متاسفانه به جای آن که متهم را ( طبق دستور بازپرس قبلی شعبه ) احضار و قرار جلب دادرسی صادر کند، پرونده را با قرار عدم صلاحیت به نزدیک ترین دادسرای محل سکونت وی در سیرجان ارجاع داده است.

سوالی که از محضر وکلای محترم دارم این هست که واقعا در این وضعیت باید چی کار بکنم؟
اگر به ( جلسات بازپرسی و دادگاه ) سیرجان نروم احتمالش زیاد است که متهم را منع تعقیب کنند.
اگر هم بخواهم بروم غیر ممکن است بتوانم در ساعات مقرر صبح در دادسرای آن شهرستان حاضر شوم.

ممنون میشوم اگر با پاسختان من را راهنمایی نمائید.
با سپاس و احترام.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام شما باید به دادسرای سیرجان رجوع کنید و اعلام کنید که محل وقوع جرم ، تهران
است . و اگر نروید به احتمال زیاد قرار منع تعقیب صادر خواهد شد و دیگر حق شکایت نخواهید داشت