مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد سرقفلی مغازه

در سال 87 سرقفلی یک مغازه در مشکین دشت کرج را به مبلغ 40 میلیون تومان از مالک گرفتم، که در دفتر اسناد رسمی تحت عنوان "برگ معاملات یک برگی" و "نوع سند اجاره" تنظیم شد.
مدت اجاره 35 ماه و پرداخت اجاره ماهیانه هزار تومان به عنوان اجاره سرقفلی در سند قید شد.
من مبلغ 12 هزار تومان اجاره سال اول را در زمان مقرر پرداخت کردم. ولی بقیه اجاره‌ها به تعویق افتاد و طی چند بار تماس با مالک و با توجه به اتمام 3 سال زمان ذکر شده در قرارداد در مورد قرارداد جدید و میزان بدهی از مالک سوال کردم که ایشان تعارف کردند و مبلغی را نگفتند.
در نهایت مبلغ 144 هزار تومان در تاریخ 19/4/98 از طریق قبض صادر شده توسط درفتر اسنادی که سند سرقفلی را تنظیم کرده بود به بانک ملی شعبه بهار در کرج پرداخت کردم.
همچنین مبلغ 24 هزار تومان دیگر در تاریخ 8/4/99 به همان شعبه بهار (کرج) پرداخت کردم. که نسخه‌ای از آنها در دفترخانه موجود است و طی تماس با مالک به ایشان اطلاع داده شده است ولی از دریافت آن خود داری کردند.
لازم به ذکر است که در قرارداد دو بند زیر نوشته شده است:
1. مستاجر حق واگذاری مورد اجاره را مفروزا و مشاعا جزئا یا کلا بدون کسب موافقت کتبی موجر به غیر را ندارد.
2. مستاجر حق تغییر شغل را بدون کسب موافقت موجر ندارد.
حال مالک برای تسویه تا این تاریخ بابت اجاره‌های معوقه و رعایت نکردن دو مورد بالا از طرف من درخواست 5 میلیون تومان را کرده است و سپس تنظیم قرارداد جدید.
با توجه به موقعیت مکانی ضعیف مغازه برای کاسبی آیا مبلغ خواسته شده از طرف مالک معقول است؟ من با احتساب میزان تورم سالانه که از طرف بانک مرکزی منتشر می‌شود مبلغ 2 میلیون تومان را گفتم که ایشان قبول نکردند. لذا از شما بزرگواران درخواست راهنمایی دارم.
با تقدیم احترام

پاسخ ها :

مصطفی زمانی

جناب آقای مصطفی زمانی :

در متن معلوم نیست که ایا شما ملک را به دیگری واگذار یا شغل عوض شده است یا نه در ثانی مالک از جه باب درخواست مبلغ 5 میلبون کرده