مشاوره حقوقی رایگان - سهمیه تبدیل وضعیت استخدامی

با عرض سلام و خسته نباشید.
پدرم معلم بازنشسته هستند که در طول سال های جنگ تحمیلی 59 تا 67 در مناطق جنگی تدریس کرده اند. در سال 97 مدارکشان را به سازمان بسیج مستضعفان ارسال کردند و خدمت ایشان به عنوان سابقه جبهه مورد تایید قرار گرفت و عنوان رزمنده به ایشان تعلق گرفت و یکی از برادرانم نیز با همین سهمیه از خدمت سربازی معاف شدند.

بنده هم میتوانم از سهمیه رزمندگی پدرم برای تبدیل وضعیت استخدامی از پیمانی به رسمی استفاده نمایم؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

منظور از تبدیل وضعیت استخدامی از شرکتی، قراردادی، پیمانی به رسمی قطعی مقرر در تبصره 1 بند (ذ) ماده 87 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مصوب 14 اسفند 1395 تبدیل وضعیت استخدامی افراد مذکور در ماده 21 قانون جامع ایثارگران توسط دستگاه محل خود به رسمی قطعی می‌باشد که خارج از سهمیه استخدامی و بدون آزمون جذب دستگاه‌های مشمول ماده 2 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران شده‌اند، می شود.

پاسخ به این استفساریه «بلی» است و نمایندگان به آن رای موافق دادند.

بنابر ماده 21 قانون جامع ایثارگری؛ کلیه دستگاه های موضوع ماده (2) این قانون مکلفند حداقل بیست و پنج درصد از نیازهای استخدامی و تأمین نیروهای مورد نیاز خود را که وفق ضوابط و مجوزهای مربوط و جایگزینی نیروهای خروجی خود أخذ می نمایند به خانواده های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یک‌سال و بالای یک‌سال اسارت، اسرا وخواهر و برادر شاهد اختصاص دهند و پنج درصد  سهمیه استخدامی را نیز به رزمندگان با سابقه حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه‌ها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد  و آزادگان کمتر از یک‌سال اسارت اختصاص دهند.

بر اساس تبصره 1 بند ذ ماده 87 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه؛  آیا منظور از تبدیل وضعیت استخدامی از شرکتی، پیمانی، قراردادی به رسمی قطعی مقرر در تبصره (1) بند «ذ» ماده (87) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب14 اسفند 1395؛ تبدیل وضعیت استخدامی افراد مذکور در ماده (21) قانون جامع ایثارگران که بدون آزمون و سهمیه جذب دستگاه‌های اجرایی شده‌اند می‌باشد.