مشاوره حقوقی رایگان - نحوه تقسیم اراضی موروثی وقفی بین وراث

سلام
یک قطعه زمین روستایی توسط کسی وقف شده است به مسجد همان منطقه و قرار بر این بوده که سالانه مقدار مشخصی گندم از عواید حاصله از زمین زراعی به مسجد محل داده شود همچنین وارث از طرف واقف اولاد ذکور قید شده لازم بذکر است که پرونده ای در اداره اوقاف ندارد تنها یک سند دست نویس قدیمی وجود دارد و مسجد و اهالی آن منطقه در جریان این موضوع هستند
حال آنکه واقف فوت شده و وراث می خواهند بدانند که
1- آیا می توانند زمین مذکور را به نسبت مساوی بین خود تقسیم کنند و هرکس اختیار سهم خود را داشته باشد یا خیر؟
2- آیا وراث می توانند در زمین مذکور به صورت جداگانه ساخت و ساز انجام دهند؟
3- آیا این امکان وجود دارد که زمین دیگری به صورت کامل به مسجد واگذار شود و زمین مذکور از حالت وقفی خارج شود؟

پاسخ ها :

آرمان رستمی

جناب آقای آرمان رستمی :

در خصوص سوال با توجه به اینکه وقف صورت گرفته در حال حاضر ذینفع اداره اوقاف هستش که در صورت پیگیری می تواند جهت وقف اقدام کند
ملک وقفی قابل تقسیم بین ورثه در صورت اثبات مورد فوق نمی باشد
هرگونه ساخت و ساز محکوم به قلع و قمع می شود
مورد سوم هم منتفی است