مشاوره حقوقی رایگان - افزایش نامتعارف اجاره بها

با سلام.
مغازه‌ای را از تیرماه 97 با 60 میلیون ودیعه و 10 میلیون اجاره بها، اجاره کردم. برای سال اول و افزایش 20 درصدی مبلغ اجاره بها به مدت 3 سال اجاره کردیم.
برای اطمینان خاطر از تمدید قرارداد با موجر، از ایشان شفاهاً درخواست نمودیم تا برای تمدید قرارداد مذاکره کنیم.
در مذاکره شفاهی موجر اعلام نمود اجاره بها به 45 میلیون تومان افزایش یابد.
با توجه به این که در صنف فست فود فعالیت داریم که به شدت از کرونا آسیب دیده است، آیا می‌توانیم از موجر به دلیل افزایش بی‌رویه اجاره بها شکایت کنیم؟
آیا فعالیت ما در رونق دادن به مغازه و هزینه‌هایی که برای زیرساخت ملک انجام دادیم، قابلیت طرح در دعوی را دارد؟
آیا در صورت مخالفت ما با افزایش مبلغ مذکور مالک می‌تواند حکم تخلیه دریافت کند؟
آیا لازم هست ما درخواست تمدید قراردادمان را به صورت رسمی و کتبی به ایشان اعلام نماییم؟

پاسخ ها :

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

مطالبه اجاره بها بستگی به مفاد قراداد دارد اگر توافق جدیدی علاوه بر توافق قبلی صورت نگرفته قرارداد اجاره قبلی که به مدت سه سال وبا افزایش 20 درصدی برای سالهای بعد به قوت خود باقی است وموجر نمیتواند مطالبه بیشتر نماید
تخلیه ملک منوط به عدم پرداخت اجاره بهاویا انقضای مدت اجاره دارد
در خصوص مخارج انجام شده مطالبه آن منوط به مفاد قرارداد دارد اگر شرط شده باشد که هر گونه هزینه توسط مستاجر در پایان قرارداد قابل مطالبه است در این صورت میتوانید هزینه های انجام شده را مطالبه کنید