مشاوره حقوقی رایگان - اختلاف بر سر بازپرداخت بدهی

عرض ادب و احترام.
فردی سالها پیش مبلغی از شخصی قرض گرفت و مدتی بعد ملکی را در ازای بدهی خود به طلبکار داد.
اما مدتی بعد فرد دیگری ادعای مالکیت ان ملک را نمود و آن را مالک شد.
حال شخص طلبکار ملکی معادل ارزش همان ملک سابق را از بدهکار مطالبه می کند. در حالی که بدهکار خواهان بازپرداخت بدهی خود به صورت نقد و به نرخ روز است.
در این مورد حق با کدام یک از طرفین دعواست؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

خیر همانند بحث فروش مال غیر است و مبلغ بدهی به نرخ بانک مرکزی تورم باید پرداخت شود اگرچه تبدیل تعهد شده اما در اصل مال دیگری را انتقال داده است

جبرئيل  پاك نهاد

جناب آقای جبرئيل پاك نهاد :

باسلام
به لحاظ اینکه نوع دین وجه رایج بوده بازپرداخت هم وجه نقد خواهدبود و درخواست ملک ازسوی طلبکار وجه قانونی ندارد.