مشاوره حقوقی رایگان - فحاشی در فضای مجازی

ببخشید من در ... بودم و چند نفر ناخوداگاه به من فحش های رکیک و بسیار قبیح دادن زنگ به چنتا زدم گفتن باید بری دادسرا شکایت کنی اما من سنم قانونی نیست و پدرم هم اجازه شکایت به من نمیدهد. اگر همه همچین باشن که ایران پایدار نیست هرکی برسه فحش ناموسی بده لطفا مرا راهنمایی کنید

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

هر گاه شخصی قصد شکایت کردن از فرد دیگری را داشته، باید دارای اهلیت باشد. شاید بسیاری از افراد با معنا و مفهوم داشتن اهلیت آشنایی نداشته باشند. در اینجا منظور از اهلیت داشتن، داشتن سن قانونی می باشد. منظور از سن قانونی همان سن شرعی دختران و پسران می باشد. بدین ترتیب برای دختران 9 سال کامل و برای پسران 15 سال کامل الزامی است. البته با توجه به عرف جامعه در اغلب موارد برای پسران سن قانونی را 18 سال تمام در نظر می گیرند. بدین ترتیب پسران قبل از 18 سال و دختران قبل از 9 سال نمی توانند در مراجع قضایی از شخصی شکایت بکنند. ولی یا قیم افرادی که به سن قانونی نرسیده اند این امکان را دارند که از طرف آنها در مراجعه قضایی به اقامه دعاوی کیفری بپردازند. بدین ترتیب اهلیت نداشتن به منزله عدم توانایی شکایت کردن نمی باشد. بلکه افرادی که اهلیت ندارند، نیاز است تا از یک بزرگتر که ولی و یا قیم وی بوده، کمک بگیرند. بدین ترتیب می توانند تصمیمات بهتری در مورد پرونده بگیرند و این کار به موفقیت آنها در پرونده کیفری کمک می کند.