مشاوره حقوقی رایگان - تعارض دو ماده در قانون مدنی

سلام.
ماده 1215 قانون مدنی مقرر می دارد که: هر گاه کسی مالی را به تصرف صغیر غیر ممیز و یا مجنون بدهد، صغیر یا مجنون، مسئول ناقص یا تلف شدن آن مال نخواهد بود.
و ماده 1216 آن قانون نیز چنین اشعار دارد که: هر گاه صغیر یا مجنون یا غیر رشید باعث ضرر غیر شود ضامن است. به نظر شما آیا حکم دو ماده فوق در تعارض و تزاحم با یکدیگر است؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام
تعارضی در این دو ماده وجود ندارد .
ماده 1215 ناظر به شخصی است که با علم به مجنون بودن یا عدم رشد عقلی صغیر یا مجنون ، مال خود را در اختیار وی قرار میدهد ، لذا چون شواهد و قرائن از آگاهی آن شخص از احتمال بالای ورود زیان توسط صغیر یا مجنون وجود دارد اما با علم و آگاهی مال خود را به غیر رشید میدهد ، استحقاق دریافت خسارتی هم ندارد.
اما ماده 1216 قانون مدنی در مورد صغیر یا مجنون یا غیررشیدی است که بدون اینکه صاحب مال ، اختیار اموالش را به وی داده باشد ، اقدام به ایراد خسارت به اموال دیگران میکند.
موفق باشید.