مشاوره حقوقی رایگان - طلاق. مهریه. پاپوش. نازایی توسط زوجه

باسلام زوجه پس از فوت پدر زوج و وجود ارثیه شامل دو ملک تجاری و یک ملک مزروعی اقدامات زیر را انجام داده است:
زوج با خانومی که سالهاست روابط خانوادگی دارند را با گزارش پلیس دستگیر و بازداشت نمودند اما با رضایت شاکی پرونده مختومه اعلام شد. و بعد از بازداشت زوج، زوجه درخواست مهریه و سپس درخواست طلاق داده است و از کار خود استعفا نموده و درخواست اعسار داده است.
زوجه 5ماه است که منزل خود را ترک نموده است و روابط و رفت و امدهایش و فعالیت کاری در فصای مجازی اش تماما بدون اجازه ی زوج می باشد.
زوج هیچگونه اعتیاد یا شرب خمری ندارد و کارمند است و خانه و زندگی اش در شرایط مطلوبی بلحاظ مالی بوده است.
زوجه طبق گفتار و کلمات استفاده شده کاملا مشخص است که تحت تاثیر فرد یا افرادی دیگر است و قطعا اگر املاک و ارثیه ی پدری نبود تحت هیچ عنوان اصرار بر مهریه و طلاق وجود نداشت.
سوال:
1. زوج با پر کردن استشهادیه مبنی بر ترک منزل توسط زوجه بمدت 5ماه میتواند ازدواج دائم انجام دهد؟ ازدواج موقت چطور؟
2. ایا زوج میتواند با توجه به کارمند بودن و نداشتن هیچ ملک و خودرویی بخشی از حق الارث (سهمش از دوملک تجاری و یک ملک مزروعی) را برای خود بگیرد و مانع از آن شود که زوجه تمام ان را بگیرد؟ضمنا املاک مذکور بازداشت شده اند.ضمنا سهم الارث زوج کمتر از مقداری است که زوجه درخواست نموده است .
3. با توجه به وام ها و اقساط زیاد زوج، چه مقدار از حقوق زوج بازداشت میشود (فرزند ندارند) و چگونه و در چه زمانی باید زوج برای ادعای وام دار بودن اقدام نماید.
4.با توجه به اینکه در طول سالها عمده درامد زوج خرج نازایی زوجه شده و از طرفی زوجه علاوه بر نازا بودن بارها اعلام کرده این هزینه ها را بعنوان مهریه قبول دارم اما مدرکی وجود ندارد ایا میتوان مهریه را کاهش داد و در کل این نازایی چه کمکی به زوج میکند در هر زمینه ای ازجمله ازدواج مجدد قبل از حکم دادگاه و یا کاهش مهریه.
5. باتوجه به اینکه زوجه 4سال از زوج بزرگتر است و جهیزیه ای هم نداشته است و زوج عملا خود را فریب خورده در زمینه ی مهریه میداند این امر چه کمکی به زوج میکند. و ایا میتوان ادعایی را طرح نمود؟
فکر میکنم جواب دادن به این سوالات مشکل بسیاری را حل نماید و اشتراکات زیادی با بقیه وجود خواهد داشت.
با تشکر فراوان. بسیار بسیار ممنونم از وکلای عزیزی که با کاردانی خود جوابگوی این حقیر باشند. و تشکر ویژه از دادراه. در پناه خدا باشید

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام
زوج باید در دادگاه خانواده به طرفیت زوجه دادخواست الزام زوجه به تمکین تقدیم کند و درصورت صدور رای قطعی مبنی بر الزام زوجه به تمکین و تمرد وی ، باید مجددا دادخواستی تحت عنوان تجویز ازدواج مجدد به طرفیت تقدیم کند و سپس درصورت صدور رای بر تجویز ازدواج مجدد ،میتوانند نسبت به ازدواج مجدد و ثبت آن اقدام نمایند ،اما ازدواج موقت منوط به طی هیچکدام از تشریفات مذکور نیست .2-درصورتیکه سهم الارث مرد بابت مهریه زوجه توقیف شده باشد نمیتوانند تا زمان پرداخت مهریه از آن رفع توقیف به عمل آورند.
3-از حقوق زوج وفق ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی به میزان یک چهارم توقیف میشود و به ادعای وامدار بودن زوج درزمانی رسیدگی میشود که نسبت به تقدیم دادخواست اعسار از پرداخت مهریه اقدام کنند.
4-نازایی زوجه و مخارجی که زوج در اینخصوص کرده است تاثیری در مهریه زوجه ندارد.
5-اینکه زوجه چهارسال از زوج بزرگتر بوده است ، با شرایطی که شما گفتید تاثیری در موضوع ندارد، مگر اینکه زوجه درزمان ازدواج سن خود را کمتر عنوان کرده باشد و یا اینکه با دستکاری در شناسنامه مرد را در وقوع عقد نکاح فریب داده باشد که در صورت اثبات و با رعایت عرفی فوریت ، از جهات فسخ نکاح خواهد بود.
موفق باشید