مشاوره حقوقی رایگان - اولویت در قیومیت

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما وکلای عزیز
من میخوام قیومیت پدر گنگ و ناشنوای خودم رو بگیرم و شرح موقعیت ما به اینصورت هست که پدر بنده بدلیل گنگ و ناشنوا بودن از زمان بدو تولد بسیار ساده و بی‌آلایشند بطوری که قادر به انجام معاملات مالی نیستند و اگه من یا یکی از بستگان نزدیکمون هر برگه ای رو به ایشون بدیم امضا میکنن ولی کارهای روزمره خودشون رو میتونن انجام بدن. حدود بیست سال است که پدربزرگم فوت کرده و ارثیه ایشون بین عمو و پدرم و مادربزرگم که هنوز در قید حیات هستند تقسیم شده ولی در طول اين مدت پدرم را از استفاده از ارثشون محروم کردن و تمام اجاره ها و درآمدهای حاصل ازین ارثیه رو عمو و مادربزرگ بنده برای خودشون استفاده کردن. و در تمام این مدت هیچ پولی به پدر من داده نشده و پدرم کارگر خیاط هستند که خرجشون رو از کار خودشون تا امروز دادن. چندوقت پیش ایشون بازنشسته شدن که حتی کارت بازنشستگی ایشون رو هم ازش گرفتن و به پدرم نمیدن. و حتی وقتی من میخواستم در مورد گرفتن حق ایشون اقدامی کنم پدرم رو از رفتن به سرکارش محروم کردن و برای اینکه من نتونم کاری بکنم ایشون رو خانه نشین کردن و اجازه تنهایی جایی رفتن رو به ایشون نمیدن (دقیقا مثل یک زندانی)
میخواستم بدونم در یه همچین موقعیتی اگر بنده بتونم محجوریت ایشون رو اثبات کنم اولویت قیومیت پدر بنده با کی هست؟ ناگفته نماند بنده 33 ساله ام و متاهلم و پسر ارشد هستم و موقع سربازی کفالت ایشون رو گرفتم و خواهر و برادرانم منو بعنوان قیومیت قبول دارن ولی عمو و مادربزرگم مخالفند چون میدونن درصورت قیومیت بنده از سهم ارثی که الان دستشون هست و دارند استفاده می‌کنند محروم میشوند و شاید بتونم تمام حقوقی که توی این 20 سال از ایشون ضایع کردن رو ازشون طلب کنم!

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اقوام وخویشاوند نزدیک به محجور همچون فرزندان در قیومیت اولویت دارند مگر انکه صلاحیت قیومیت را نداشته باشند که نوبت به خویشان واشخاص ثالث دیگری خواهد بود