مشاوره حقوقی رایگان - اعتراض به اعسار

با سلام بنده در حال حاضر دو چک برگشتی یا بلامحل 50 میلیون تومانی از شخصی دارم برای چک اولی با مراجعه به دادگاه نهایتا حکم جلب محکوم علیه را گرفتم که شخصا محکوم علیه در دادگاه حاضر شده و خودش را معرفی نمود که قاضی دادگاه به بنده گفتش برو مامور انتظامی بگیردش بیاره که نهایتا تا آمدن 1.5 ساعته مامور انتظامی محکوم علیه منتظر نماند و علی الرغم اینکه قول داد روز بعد به دادگاه بیاد نیامد و بعدش طی تماس بنده درخواست مهلت 15 روز خواست که متاسفانه بعد از 15 روز جای چک رو پول نکردش و باز گفتش میخوام برم وام بگیرم و ... و در مجموع دارد اذیت میکند و در حال حاضر با مراجعه به شورای حل اختلاف تقاضای اعسار نموده لطفا راهنمایی بفرمایید در تقاضا هم محکوم علیه مرقوم کرده بیکاره و اموال منقول و غیر منقول ندارد و سه شاهد استشهاد دادن ..... در صورتیکه که محکوم علیه شرکت قطعه سازی دارد و از وضع مالی خوبی برخودار هستش و متاسفانه اموال رو به نام خودش نکرده خواهشا راهنمایی بفرمایند. به تقاضای اعسار نامبرده اعتراض کنم.

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
دیونی که نسبت به آنها ادعای اعسار میشود دو نوع است :
1- دین معوض یا دیونی که مدیون در ازای آن مالی دریافت کرده است ، پذیرش اعسار در این نوع دین بعد از اثبات تلف حقیقی یا حکمی عوض دریافتی ممکن است و ماده 7 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394 در مورد پذیرش اعسار در این نوع از دیون تعیین تکلیف کرده است .
2- دیون غیرمعوض یا دیونی که مدیون در ازای آن مالی دریافت نکرده است مانند مهریه و نفقه و.... ،در این دین بر خلاف نوع اول،طلبکار باید تمکن مالی مدیون را اثبات کند و اگر طلبکار تمکن مالی مدیون را اثبات نکند ،اعسار مدیون با شهادت شهود یا حتی سوگند پذیرفته خواهد شد.
شما باید ابتدا به معوض بودن طلب خود و اینکه چه چیزی در ازای چک به طرف مقابل داده اید استناد کنید و سپس با ذکر موردی از دلایل تمکن مالی مدیون ، موجبات رد دعوی اعسار را فراهم کنید.
موفق باشید

فاضل پارسایی

جناب آقای فاضل پارسایی :

شما باید در جلسه رسیدگی به اعسار حاضر و ملائت محکوم را با سند و مدرک اثبات کنید اگر مدعی هستید ملی هستند .