مشاوره حقوقی رایگان - سوء پیشینه

با عرض سلام خدمت شما.من چند سال پیش با دو نفر دعوا کردم که در دادگاه جرم من اثبات شد و دیه دادم و آن ها رضایت دادند. بدون این که به زندان بروم.
پارسال همون طرف های دعوا به عنوان تلافی برای من پرونده ناموسی درست کردند که من با خانوم یکی از آن ها رابطه دارم که در دادگاه پرونده به نفع من برائت شد.
حالا سوال من این با این چیزایی که خدمت شما عرض کردم برای استخدام در اداره ها برای من مشکلی پیش می آید یا نه؟ من خودم هم لیسانسه هستم. از چند نفر پرسیدم گفتن تو دیگر پرونده داری و نمیشود در اداره ها استخدام بشوی. ممنون میشم من رو از سردرگمی راحت کنید.

پاسخ ها :

حسین رادمهر

جناب آقای حسین رادمهر :

ماده 62 ـ محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی به شرح ذیل، محکوم علیه را از حقوق اجتماعی محروم می نماید و پس از انقضا مدت تعیین شده و اجرای حکم رفع اثر می گردد:

محکومان به قطع عضو در جرایم مشمول حد، پنج سال پس از اجرای حکم. 2 ـ محکومان به شلاق در جرایم مشمول حد، یک سال پس از اجرای حکم.
محکومان به حبس تعزیری بیش از سه سال، دو سال پس از اجرای حکم. تبصره 2 ـ چنانچه اجرای مجازات اعدام به جهتی از جهات متوقف شود در این صورت آثار تبعی آن پس از انقضای هفت سال از تاریخ توقف اجرای حکم رفع می شود. تبصره 3 ـ در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی اجرای مجازات موقوف شود اثر محکومیت کیفری زایل میگردد.
تبصره 4ـ عفو مجرم موجب زوال آثار مجازات نمی شود مگر این که تصریح شده باشد.
تبصره 5ـ در مواردی که عفو مجازات آثار کیفری را نیز شامل می شود همچنین در آزادی مشروط، آثار محکومیت پس از گذشت مدت مقرر از زمان آزادی محکوم علیه رفع می گردد. همچنین محکومیتهای کیفری موثر که سبب محرومیت از برخی حقوق اجتماعی همچون استخدام می شوند بشرح ذیل می باشند:

محکومیت به حد.
محکومیت به قطع نقص عضو.
محکومیت لازم الاجرا به مجازات حبس از یک سال به بالا در جرائم عمدی .
محکومیت به جزای نقدی به مبلغ دو میلیون ریال و بالاتر.
سابقه محکومیت لازم الاجرا دو بار یا بیشتر به علت جرم های عمدی مشابه با هر میزان مجازات. جرم های سرقت، کلاهبرداری، اختلاس، ارتشا، خیانت در امانت جز جرم های مشابه محسوب می شوند.
بنابراین اگر محکومیت افراد بغیر از موارد فوق باشد نمی توان فرد را از حقوق اجتماعی محروم نمود