مشاوره حقوقی رایگان - فرار از دین

باسلام
سهام بنده در یک شرکت سهامی خاص که شرکتی خانوادگی بود از سال 89 توسط همسر سابقم بابت مهریه توقیف بود. در 95/12/21 قاضی اجرای احکام به علت ارزنده نبودن و کم ارزش بودن دستور رفع توقیف سهام مذکور را داد و بنده در 95/12 و 96/03 سهام خود را مطابق اساسنامه شرکت به ترتیب به پدر و خواهرم منتقل نمودم لکن همسر سابقم در 97/12 علیه من و خواهرم بابت معامله به قصد فرار از پرداخت دین شکایت نمود که در بدوی تبرئه ولی در تجدید نظر محکوم شدیم که علت آن وکالت قاضی بازنشسته همان شعبه در پرونده شاکی بود و دستمان به جایی بند نشد. اینک وی دوباره علیه من و پدرم در تاریخ 99/12 به همان موضوع شکایت کیفری کرده است. با توجه به اینکه بنده بعد از محکومیت در تجدید نظر مبلغ معامله را به حساب دادگستری واریز کرده ام دوباره محکوم میشویم؟ آیا با توجه به اینکه در رای محکومیت به یازده میلیون ریال جزای نقدی و اخذ عین سهام منتقل شده از خواهرم محکوم شده ایم و انتقال سهام در 95/12 انجام شده مشمول مرور زمان نمی شود؟
با تشکر

پاسخ ها :

موسی حسین وند

جناب آقای موسی حسین وند :

به نظر می رسد محکومیت قبلی در دادگاه تجدیدنظر درست نبوده و شما میتونستید به کانون وکلا علیه آن وکیل که قاضی بازنشسته شعبه بود شکایت کنید.
جرم فرار از دین یک جرم تعزیری درجه 6 می باشد که مرور زمان تعقیب آن 5 سال است. از 12/95 تا 12/99 4 سال است و مشمول مرور زمان نیست.
اما از نظر ماهوی میتوان گفت رفتار شما جرم فرار از دین محسوب نمیشود.

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
مشمول مرور زمان نمیشود .
درصورتیکه یکبار نسبت به موضوع رسیدگی و رای قطعی صادر شده باشد ،دیگر شکایت با همان اصحاب دعوی و همان موضوع و همان سبب پذیرفته نخواهد شد و موضوع از اعتبار امر مختومه برخوردار است .
موفق باشید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
ایجاد مرور زمان شرایط خاصی دارد که شامل شما نمی شود
ولی با شرایطی خاص امکان اعتبار امر مختوم وجود خواهد داشت البته اگر ..